• John Deere
  • 23.09.2020. 15:00

John Deere se povlači sa svih međunarodnih sajmova

Na međunarodnim sajmovima u razdoblju od 1. novembra 2020. do 31. oktobra 2021. godine, ova kompanija neće izlagati svoje proizvode.

Foto: Vedran Stapić
  • 537
  • 97
  • 0

Jedan od najvećih svjetskih izlagača poljoprivrednih mašina, John Deere, povlači se sa svih međunarodnih sajmova poljoprivrede u Europi i zemljama članicama Zajednice nezavisnih država (ZND). Ova kompanija neće izlagati svoju mehanizaciju u razdoblju od 1. novembra ove do 31. oktobra 2021. godine. 

Umjesto toga, poručuju da će koristiti novu marketinšku kombinaciju tradicionalnih i digitalnih alata za pružanje informacija kupcima.

"Događaji u posljednjih nekoliko mjeseci duboko su promijenili radni i društveni život svih nas. Zaštita zdravlja i sigurnosti ljudi sada je važnija nego ikad dok je održavanje uskog kontakta sa kupcima i dalje neophodno za pružanje pouzdanih usluga u ovim nesigurnim vremenima", poručili su iz firme.

Ova odluka utiče na brojna događanja

Ovaj potez utiče na sajmove poput Agromeka u Danskoj, EIMA-e u Italiji i Eurotiera u Njemačkoj, a svi oni planirani su za početak sljedeće godine. Međutim, vjerovatno će biti prisutni na velikom sajmu poljoprivrednih mašina Agritechnica u Njemačkoj jer je zakazan za novembar 2021. godine.

"Pandemija je promijenila svijet, a i naša industrija prolazi kroz period velikih promjena, što se odnosi i na marketinške aktivnosti", kazao je za dairyglobal potpredsjednik prodaje i marketinga u John Deeru, Denny Docherty.

Globalno tržište robota u poljoprivredi udvostručiti će se do 2025.

Poručuju da će njihov glavni fokus 2021. godine biti promjena operativnog modela kako bi postali tehnološki pametna industrijska kompanija.

Kao što je prethodno najavljeno, idu ka tome da budu organizacija zasnovana na proizvodnom sistemu usmjerenom na kupce i pojednostavljeno poslovanje.

Pozivaju organizatore na reviziju kalendara

Ovo je jedno od najvećih organizacijskih restrukturiranja u 183-godišnjoj istoriji firme, koje zahtijeva promjenu marketinškog pristupa i prošireni fokus na tehnologije precizne poljoprivrede.

John Deere plasira u Europu visoko učinkovitu seriju X9 kombajna

Pozvali su i na reviziju kalendara održavanja sajmova. Naime, trenutno postoji velik broj događanja koji se održavaju u približno istim datumima što stvara probleme izlagačima. 

"Očekujemo i veliku promjenu u izložbenim konceptima, podstaknutu Covidom i digitalizacijom", zaključio je Andreas Jess, direktor marketinga John Deera.


Tagovi

John Deere Sajmovi Mađunarodni sajmi Odustajanje Covid


Autorica

Martina Popić

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.