Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Centar Skenderija
  • 01.11.2021. 10:00
  • Sarajevo kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Sarajevo

"Domaći proizvodi u službi građana BiH" od idućeg mjeseca u Skenderiji

Najveća pažnja bit će posvećena razvoju sektora malog i srednjeg poduzetništva, kao generatora regionalnog i lokalnog rasta, te oporavku domaće privrede od posljedica Covid-19.

Foto: www.skenderija.ba
  • 140
  • 75
  • 0

Početkom idućeg mjeseca, tačnije od 9. do 11. decembra, u sarajevskom Centru "Skenderija" održati će se sajam poljoprivrede, privrede i zanatstva, ali i 44. sajam robe široke potrošnje, čiji je moto: "Domaći proizvodi u službi građana BiH". Očekivanja organizatora su da će se posjetiocima predstaviti oko 200 izlagača. 

Prema riječima menadžera sajma, Amire Bojčić, prijave su u toku i predstojeći događaj je prilika da se ne jednom mjestu prezentuje više grana privredne djelatnosti, a moći će se i vidjeti šta nudi domaća privreda.

"Najveća pažnja bit će posvećena razvoju sektora malog i srednjeg poduzetništva, kao generatora regionalnog i lokalnog rasta, te oporavku privrede u našoj zemlji, od posljedica Covid-19", rekla je za Fenu Bojčić. 

Izložbeni program Sajma odnosi se na proizvode i usluge iz oblasti poljoprivrede, poput ratarstva, stočarstva i ribarstva. Zatim, tu je i prehrambena industrija. Ovdje su obuhvaćeni mlinsko - pekarski, konditorski, sektor za preradu i proizvodnju ulja, prerada voća i povrća, mljekarska industrija, kao i one za konzerviranje ribe, mesnoprerađivačka i industrija pica. Pored tog dijela, gostima će biti predstavljena i roba široke potrošnje, odnosno, kozmetika, kućna hemija, ali i proizvodnja ambalaže, stari zanati i kućna radinost.

Promocija pozitvnog odnosa prema poduzetništvu

Menadžer sajma napominje da će za vrijeme trajanja pomenute manifestacije biti predstavljena najnovija domaća i regionalna tehnološka, kao i kreativna dostignuća, a takođe će se na jednom mjestu objediniti više segmenata privredne djelatnosti. Ne treba zaboraviti ni to da se ovim putem promoviraju pozitvni odnosi prema poduzetništvu, podstiče se saradnja i povezuju subjekti malog i srednjeg biznisa sa velikim poduzetnicima, te upoznaje stručna i ostala javnost sa mogućnostima ulaganjima, poticajnim mjerama i tradicijom poslovanja u našoj zemlji. 

Posljednji održan Sajam bio je u 2019. godini, kada se posjetiocima predstavilo 237 izlagača, a u 2020. manifestacija nije ni održana usljed pandemije korona virusa. 

Centar "Skenderija" je simbol grada Sarajeva i od njegovog osnivanja, 1969. godine, pruža usluge organizacije priređivanja nacionalnih i međunarodnih sajmova, a takođe svojim aktivnostima doprinosi razvoju poslovanja i osavremenjavanju postojećih privrednih kapaciteta na području Bosne i Hercegovine.

5. Sajam privrede, poljoprivrede i zanatstva u decembru u Centru Skenderija

Podsjetimo, glavni fokus "Skenderije" usmjeren je na smanjenje stope nezaposlenosti, poticanje privrednog oživljavanja slabije razvijenih kantona, ali i na doprinos izvozu, intenziviranju lokalne ponude, povećanju lokalnih prihoda i brojnih drugih mjera. 


Tagovi

Centar "Skenderija" Sajam poljoprivrede Sajam privrede Roba široke potrošnje Amira Bojčić


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.