Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sarajevski sajam
  • 22.11.2018. 14:30

5. Sajam privrede, poljoprivrede i zanatstva u decembru u Centru Skenderija

Izložbeni program Sajma obuhvata proizvode i usluge iz oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije, široke potrošnje, proizvodnje ambalaže te stare zanate i kućnu radinost.

Foto: Sarajevski sajam
  • 176
  • 17
  • 0

KJP Centar Skenderija od 5. do 7. 12. 2018. godine, organizuje specijaliziranu sajamsku manifestaciju, 5. Sajam privrede, poljoprivrede i zanatstva te 42. Sajam roba široke potrošnje. 

Izložbeni program Sajma obuhvata proizvode i usluge iz oblasti poljoprivrede (ratarstvo, stočarstvo i ribarstvo); prehrambene industrije (mlinsko-pekarska industrija, konditorska industrija, industrija za preradu i proizvodnju ulja, industrija za preradu voća i povrća, mljekarska industrija, industrija za konzerviranje ribe, mesnoprerađivačka industrija i industrija pića); široke potrošnje (kozmetika, kućna hemija, mali kućni aparati, računari, televizori, odjeća i obuća); proizvodnje ambalaže te stare zanate i kućnu radinost. 

Bogat izbor prehrambenih proizvoda

Ovom se manifestacijom žele prikazati najnovija domaća i regionalna tehnološka i kreativna dostignuća. Također, ovo je prilika da se na jednom mjestu objedini više segmenata privredne djelatnosti te promovira pozitivan odnos prema poduzetništvu. 

Ovo je pirlika da se potakne međusobna saradnja i povežu subjekati malog i srednjeg sa velikim poduzetnicima, kao i da se regionalno povežu bh. privredni subjekti sa privrednicima iz okruženja te da se stručna i druga javnost upozna s mogućnostima ulaganja, poticajnim mjerama te tradicijom malog i srednjeg poduzetništva u BiH. 

Centar "Skenderija" je simbol grada Sarajeva i od osnivanja 1969. godine, pruža usluge organizacije priređivanja nacionalnih i međunarodnih sajmova. Svojim aktivnostima doprinosi razvoju poslovanja i osavremenjavanju postojećih privrednih kapaciteta na području Bosne i Hercegovine. "Organizacijom sajma i osmišljenim promotivnim aktivnostima nudimo priliku izlagačima, institucijama, organizacijama, komorama, strukovnim udruženjima, finansijskim institucijama i potencijalnim konzumentima proizvoda iz navedenih oblasti, da se prezentiraju i predstave svoju ponudu", poručuju u Centru Skenderija.  

Najveća pažnja posvećena je sektoru malog i srednjeg poduzetništva

Najveća pažnja ovoga centra je posvećena razvoju sektora malog i srednjeg poduzetništva kao generatoru regionalnog i lokalnog rasta i razvoja jer angažuju lokalnu i regionalnu infrastrukturu i zapošljavaju lokalnu radnu snagu. To se prije svega odnosi na smanjenje stope nezaposlenosti, poticanje privrednog oživljavanja slabije razvijenih kantona, doprinos izvozu, poticanje lokalne ponude, povećanje lokalnih prihoda i dr. 


Fotoprilog


Tagovi

Sarajevski sajam Centar Skenderija Privredni sajam


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]