Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poribljavanje
  • 20.08.2019. 09:30

SRD Breza: U akciji poribljavanja pustili 20.000 potočnih pastrmki

Konstantnim akcijama poribljavanja osiguravaju se dovoljne količine ribe koje povećavaju mogućnost ulova kako članovima Društva, tako i svima koji rado dolaze u ovu prirodnu oazu uživati u ribolovu.

Foto: Pixabay/Fiskeavisen
  • 492
  • 53
  • 0

Puštanjem oko 20.000 komada potočne pastrmke veličine od 7 do 12 centimetara, u okviru godišnjeg Plana unapređenja ribarstva, članovi Sportsko-ribolovnog društva (SRD) "Breza", početkom mjeseca izvršili su poribljavanje Stavnje i Misoče.

Aktivnosti ribolovaca naišle su i na podršku općine Breza, dok se akciji na dionici od motela "Bosnia" do ribarske kuće, pridružio pomoćnik načelnika Huso Herco.

Predsjednik SRD "Breza" Miro Vrljičak, riječi zahvalnosti uputio je predsjedniku Udruge sportskih ribolovaca "Vitez" Draganu Jonjiću, u čijem ribogojilištu su uzgojene pastrmke. Oko 5 hiljada komada pastrmke u rijeku je pušteno na teritoriji općine Vareš nad kojom gazduje SRD "Vareš", piše Bistro BiH.

Evropa ostaje bez ribe?

Vrljičak je istaknuo kako se konstantnim akcijama poribljavanja osiguravaju dovoljne količine ribe koje povećavaju mogućnost ulova kako članovima Društva, tako i svima koji rado dolaze u ovu prirodnu oazu uživati u ribolovu.

"Zahvaljujemo i općini Breza koja je u proteklom periodu dala doprinos očuvanju ribljeg fonda i zaštiti rijeke Stavnje. Riba će se vjerovatno dobro adaptirati u našim vodama", rekao je sekretar SRD "Breza" Nedžad Škrgić.


Tagovi

Poribljavanje Pastrmka SRD Breza

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#telad i umiljati pas