Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kapitalac
  • 17.07.2023. 16:30
  • Vajuga, Kladovo

Čudovište iz Loh Nesa - dugačko više od tri metra!

Do sada je ova godina obilježena grdosijama izvađenim iz rijeka u Srbiji, pa su tako imali grdosiju iz Velike Morave, Gružanskog jezera i sada iz Dunava kod Kladova.

Foto: Depositphoto/vladvitek (ilustracija)
  • 346
  • 34
  • 0

Čuveni borski alas Milan Gračan dugo će pamtiti prošlu subotu (15.7.), kada je sa pomoćnikom Dejanom uspio da iz Dunava kod sela Vajuga u opštini Kladovo u Srbiji ulovi soma dugačkog više od tri metra i težine koja dobrano prelazi stotinu kilograma, piše Istmedia.

Gračan je alas više od tri decenije, do sada je somove hvatao na strukove, često su bili teški više desetina kilograma, ali je ovaj kapitalac ulovljen u mreži.

"Izgleda nevjerovatno, ali je borba sa njim trajalo bukvalno pet sekundi. Uhvaćen je prilično plitko, i čim smo ga vidjeli na površini uspjeli smo da ga savladamo kukama i za tren oka ubacimo u čamac", prepričava Gračan za ovaj medij.

Padaju rekordi na Buškom jezeru: Somovi veći od dva metra

Do sada je ova godina obilježena grdosijama izvađenim iz rijeka u Srbiji, tako su početkom marta imali velikomoravskog soma od 2,3 metra i 84,9 kilograma, zatim krajem aprila gružanskog od 2,1 metra, a teškog 90 kilograma.


Tagovi

Som Grdosija Milan Gračan Pecanje Riba iz Dunava


Autorica

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Sve je spremno, najveća poljoprivredna konferencija u Hrvatskoj uskoro počinje! #AgroRocks2024
Pratite uživo putem Youtube kanala: https://www.youtube.com/watch?v=nSUNstTkIaw