Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sportski ribolov
  • 24.04.2023. 13:30
  • Kanton 10 (Hercegbosanska županija), Federacija Bosne i Hercegovine, Tomislavgrad

Padaju rekordi na Buškom jezeru: Somovi veći od dva metra

Jučerašnji rekordi prava su uvertira za nadolazeći međunarodni spin kup Buško jezero 2023.

Foto: M.K. Antelj/EUSR Buško jezero
  • 637
  • 94
  • 0

Članovi Ekološke udruge sportskih ribolovaca Buško jezero, jučer su na ovom, jednom od najvećih vještačkih jezera u Evropi, ulovili nekoliko somova čija dužina prelazi dva metra. 

"Onog što je pokazalo Buško jezero ne bi se posramile ni najveće svjetske ribolovne destinacije. Potpuno neočekivano, redom su padali rekordi, par somova preko 200 cm, s najvećim od 225 cm, nakon više od sat vremena borbe. Pored toga bilo je i par odličnih drilova s mrcinama koje se jednostavno nisu zaustavljale i na kraju ispravljale kuke", izvijestili su ribolovci. 

Sve ulovljene ribe vraćene u jezero

Napominju kako su sve ulovljene ribe dokumentirane i vraćene natrag u jezero, a zbog zaštite lokacije i ribljeg fonda, video kompilacija bit će objavljena naknadno kada bude izvjesno da su somovi napustili navedenu lokaciju, jer ubrzo bi ovdje trebao započeti mrijest

"Jučerašnji rekordi prava su uvertira za nadolazeći međunarodni spin kup Buško jezero 2023. pod nazivom 'Lov na predstira' kojeg 21. maja organizira Ekološka udruga sportskih ribolovaca. Učesnici će se tada moći takmičiti u varaličarenju umjetnim mamcima na smuđa, soma i jezersku pastrvu", zaključili su u svom saopćenju. 


Tagovi

Buško jezero Som Ribolov Riba Pecanje Mrijest


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]