Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • potpora poljoprivredi
  • 02.06.2021. 16:30

Za predstojeću žetvu 400 hiljada ratarima, a za potporu RPG više od milion KM

U toku današnjeg dana za podsticaje u agraru, ministarstvo poljoprivrede Republike Srpske isplatilo je sredstva u ukupnoj vrijednosti od 1.371.275 KM.

Foto: Depositphotos/a_taiga
  • 67
  • 71
  • 0

Poljoprivredni proizvođači polako se pripremaju za predstojeću žetvu. Za podršku semberskim ratarima Grad Bijeljina iz budžeta je izdvojio 400 hiljada KM, a nakon sastanka gradonačelnika Ljubiše Petrovića sa predstavnicima Odjeljenja za poljoprivredu i Agrarnog fonda održanog prije dva dana, stoji u zvaničnom saopštenju Grada Bijeljina.

Prema riječima Petrovića, premije će iznositi dva pfeninga za jedan kilogram pšenice. "Novčane potpore biće isplaćene u skladu sa Pravilnikom, na potpuno transparentan način", naglasio je gradonačenik. Takođe je dodao i da je ovo samo jedna od planiranih mjera koje gradske vlasti namjeravaju poduzeti, a sve u cilju kako bi se poboljšao položaj tamošnjih poljoprivrednih proizvođača.

Za vođenje RPG izdvojeno preko milion KM

U toku današnjeg dana za podsticaje u agraru, ministarstvo poljoprivrede Republike Srpske isplatilo je sredstva u ukupnoj vrijednosti od 1.371.275 KM.

Subvencije su namjenjene za vođenje i održavanje Registra poljoprivrednih gazdinstava (RPG), zatim kao mjere podrške protivgradnoj preventivi, ali i u cilju potpore informisanju proizvođača i boljeg promovisanja poljoprivrednog sektora. Takođe, isplaćenim premijama su obuhvaćene i vanredne pomoći i potrebe, te mjere za žalbe. 

Navedena novčana sredstva obezbijeđena su posredstvom Agencije za agrarna plaćanja RS, stoji u saopštenju nadležnog ministarstva. O narednoj uplati javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Isplaćeno preko 2,5 miliona KM premija mlijekarima, podrška i za organski uzgoj

Podsjetimo, juče, na Svjetski dan mlijeka, isplaćene su i premije za mlijeko u ukupnoj vrijednosti od 2.619.106,90 KM. Podsticajna sredstva namjenjena proizvodnji mlijeka i uzgoju muznih krava dodjeljivat će se i mljekarima  Hercegovačko - neretvanske županije, a koji su u sustavu otkupa mlijeka, proizvode mlijeko za prodaju na neki drugi način ili rade preradu u domaćinstvu i to u visini od 120 KM godišnje po grlu, maksimalno do 20 grla.


Tagovi

Predstojeća žetva Premije za pšenicu Premije za mlijeko Ljubiša Petrović Ministarstvo poljoprivrede Registar poljoprivrednih gazdinstava Protivgradna preventiva


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.