Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Livanjski sir
  • 18.10.2018. 14:30

Sir livanjske mljekare Eko sir Puđa publika ocijenila najboljim na Balkan Cheese Festivalu

Na Festivalu autohtonih sireva Balkana se našlo oko 300 vrsta originalnih, autohnotnih i neobičnih sireva iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, ali i Francuske, Italije te zemlje gosta - Nizozemske.

Foto: Facebook/Balkan Cheese Festival
  • 347
  • 32
  • 0

Najbolji sir Festivala autohtonihi sireva Balkana - tu je titulu ponio sir mljekare Eko sir Puđa iz Livna. Tradicionalni, osmi Balkan Cheese Festival održan je proteklog vikenda u Beogradu, a konkurencija je bila vrlo velika. Ondje se našlo oko 300 vrsta originalnih, autohnotnih i neobičnih sireva iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, ali i Francuske, Italije te zemlje gosta - Nizozemske. 

Prema ocjeni publike, najboljim je proglašen sir mljekare Eko sir Puđa iz Livna. 

Ova mljekara drugi puta izlaže na tom festivalu, a treba podsjetiti da je i prošle godine njihov sir proglašen najboljim. Prema riječima Momčila Grkovića iz mljekare Eko sir Puđa, za njih su izlaganje kao i nagrada, vrlo značajni jer doprinose još boljem pozicioniranju proizvoda na tržištu Srbije. 

Livanjski sir na svemirskoj trpezi

U dva dana festivala posjetitelji su imali prilike probati više stotina sireva, od kozjeg mediteranskog sira, livanjskog sira, pirotskog kačkavalja, francuskog sira preko pljevaljskog i lisnatog sira. 

"Bosna i Hercegovina je inače sudionik festivala od njegovog osnivanja i, što je zanimljivo, uvijek je među prva tri najbolja sira po ocjeni posjetitelja, barem jedan sir, a najčešće prvi ili drugi su upravo iz BiH. Nagrada je zamalo izmakla i siru kupreške mljekare", za medije je izjavio osnivač festivala Srba Jovanović

Treba napomenuti, da je prema ocjeni publike drugo mjesto osvojio je proizvođač francuskih sireva iz Novog Sada "Francuske tajne", a treće mjesto nizozemski sirevi SILBO. 
 


Tagovi

Najbolji sir Eko sir Puđa Livanjski sir Balkan Cheese Festival


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.