Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kontrola hrane
  • 03.02.2020. 16:30

Od ovog mjeseca kreću pojačane kontrole u pekarskoj proizvodnji

Od 18. februara ove godine Uprava za indirektna oporezivanja provest će pojačane kontrole proizvođača hljeba, svježih peciva i kolača, na teritoriji čitave BiH. Kontrolne aktivnosti trajat će sve do kraja četvrtog mjeseca 2020. godine.

Foto: Depositphotos/gitanna
  • 116
  • 21
  • 0

Pojačane kontrole proizvođača hljeba, svejžih peciva i kolača, te ostalih srodnih proizvoda, započet će od 18. februara 2020., od strane inspektora Uprave za indirektno oporezivanje. 

Pekarska proizvodnja ima svoje karakteristike, a Uprava je prepoznala trend stalnog širenja ove djelatnosti. Na takav način povećava se i mogućnost neevidentiranja obračuna proizvodnje, a sve to može da stvori pogrešnu sliku, odnosno, da se ne prikaže stvarni učinak. 

Kontrole sve do četvrtog mjeseca

"Iz tog razloga, obavještavamo porezne obveznike, koji imaju prijavljenu šifru djelatnosti 10.71 (proizvodnja kruha, svježih peciva i kolača) i 10.89 (proizvodnja ostalih prehrambenih proizvoda), da će organizacione jedinice Uprave za indirektno oporezivanje provest pojačane kontrolne aktivnosti obveznika na čitavom području Bosne i Hercegovine. S ovim aktivnostima će započet od dana 18.2.2020. godine i provodit će se sa većim ili manjim intenzitetom do kraja četvrtog mjeseca 2020. godine", rekli su u UIO.

Kako bi se izbjeglo naknadno utvrđivanje poreskih obaveza, što dalje za sobom povlači i dobijanje prekršajnih naloga i kazni, Uprava za indirektno oporezivanje, apelirala je na sve djelatnike da još jednom pregledaju svoje knjigovodstvo, prenosi biznis.ba

Na jedan domaći, pojedemo 3 uvezena kruha

"Ukoliko uoče eventualne greške ili nevedentiranu proizvodnju i promet, trebaju UIO dostaviti izmjenjene PDV prijave, prije dolaska poreskih inspektora", također se navodi saopćenju.


Tagovi

Proizvodnja hljeba Pekarska proizvodnja Uprava za oporezivanj Knjgovodstvo


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.