Pretraga tekstova
Prijavite svoj sir na analizu. Ocjenu će dati stručna komisija.
Federalni agromediteranski zavod Mostar i ove godine organizira stručno ocjenjivanje tradicionalnih kozjih i ovčjih sireva.
Postupak ocjenjivanja će, kao i prethodnih godina, uključivati laboratorijsku analizu hemijskih i mikrobioloških parametara, te senzornu ocjenu sira od strane stručne komisije.
Proizvođači tradicionalnih sireva sa područja Federacije Bosne i Hercegovine mogu dostaviti uzorke za analizu od 11. do 26. septembra ove godine.
Rezultate prošlogodišnjeg ocjenjivanja možete pogledati ovdje.
Sve dodatne informacije o prijavi, prikupljanju uzoraka i sudjelovanju, zainteresirani proizvođači mogu zatražiti kontaktom na brojeve 036/335-061, 036/335-066.
Tagovi
Ocjena sira Tradicionalni sirevi FAZ Kozji sir Ovčji sir Uzorak sira
Autorica
Više [+]
Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Restoran Bansko (Bugarska)