Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Petrokemija
  • 26.07.2019. 15:30

Prihranom osigurajte bujan rast i zelenilo u svom vrtu

Sigurna proizvodnja povrća uz obradu, pripremu i osnovnu gnojidbu tla NPK gnojivima zahtjeva i prihranu putem tla i lista o kojoj će ovisiti daljnji rast i razvoj, ali i kvaliteta konačnog proizvoda. 

Foto: Petrokemija
  • 387
  • 22
  • 0

Sigurna proizvodnja povrća uz obradu, pripremu i osnovnu gnojidbu tla NPK gnojivima zahtjeva i prihranu putem tla i lista o kojoj će ovisiti daljnji rast i razvoj, ali i kvaliteta konačnog proizvoda. 

Dušik je element prinosa odgovoran za vegetativan rast i izgradnju svih biljnih organa. Njegovim nedostatkom dolazi do zaostajanja u rastu, listovi su blijedožuti i broj plodova po biljci se smanjuje. Biljke ga najviše usvajaju na početku vegetacije tijekom faze glavnog porasta i kada je najveća sinteza proteina.

Osigurajte bujan rast i zelenilo u svom povrtnjaku prihranom s jednim od Petrokemijinih dušičnih ili dušično sumpornih gnojiva. Primijenite 25 g/m2 KAN-a ili ASN-a ili 30 g/m2 Petrokemijasa ili 15 g/m2 UREE prije sjetve/sadnje povrća.

Fertina P poboljšava kvalitetu, oblik i boju ploda

Razvijene biljke prihranite s 10 g/m2 ASN-a ili KAN-a ili s 15 grama Petrokemijasa ili 6 g/m2 UREE. Tijekom vegetacije u slučaju sušnijeg razdoblja kada je smanjeno usvajanje hraniva iz tla ili uslijed oštećenja lisne mase ili radi sprječavanja pojave nedostatka pojedinog hraniva, preporučljivo je primjenjivati tekuća mineralna gnojiva Fertine, a svježinu, ubrzan rast i razvoj povrća omogućit će brza opskrba hranivima primjenom tekućeg mineralnog gnojiva Fertine P.

Fertina P uz makrohraniva dušik, fosfor i kalij, osigurava povrću i dobru opskrbljenost nužnim mikrohranivima borom, bakrom, željezom, manganom i cinkom. Primjenjuje se kao 0,5 do 2%-tna otopina. Niža koncentracija od 0,5 do 1% koristi se dok su biljke još mlade i listovi slabije razvijeni, a kada je list potpuno razvijen može se koristiti i 2%-tna otopina. Osim prskanja listova, koristiti se zalijevanjem tla ili kroz sustav za navodnjavanje. Primjenom Fertine P veće je nakupljanje suhe tvari u plodovima, vitamina, minerala, kiselina te se poboljšava kvaliteta, oblik i boja ploda.

Za više informacija o prihrani povrća obratite se tvrtki Petrokemija na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Povrće Prihrana Fertina P KAN UREA Petrokemijas Boja plodova Folijarna prihrana


Partner

Petrokemija d.d.

Aleja Vukovar 4, 44320 Kutina, Hrvatska
tel: +385 (0) 44 647 035, e-mail: mpc@petrokemija.hr web: http://www.petrokemija.hr