Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Domaći proizvodi
  • 05.04.2020. 16:30
  • Banjalučka regija, Republika Srpska, Banja Luka

Pomoć poljoprivrednicima kod otkupa i plasmana proizvoda

Na ovaj način postoji mogućnost da se pomogne domaćim poljoprivrednim proizvođačima da lakše plasiraju i prodaju ono što proizvedu na svojim gazdinstvima.

Foto: Bigstockphoto/MariaSbytova
  • 275
  • 86
  • 0

Svi poljoprivredni proizvođači sa teritorije grada Banja Luke, koji na svojim gazdinstvima proizvedu viškove hrane, mogu iste da dostave Centru za razvoj poljoprivrede i sela u Banja Luci. Prehrambene prerarđevine će na ovaj način biti dalje plasirane i distribuirane tamo gdje su potrebne, stoji na zvaničnoj stranici Centra

Pomoć kod otkupa domaćih proizvoda

Informacije sa kojima raspolažu poljoprivrednici, Centar će dalje proslijediti svim poslovnim subjektima iz sektora trgovine prehrambenim proizvodima, kao i klaonicama, mesnicama i svim ostalim poduzetnicima koji aktivno posluju za vrijeme vanredne situacije. Na ovaj način imati će mogućnost da otkupe domaće proizvode i tako pomognu našim poljoprivrednicima da lakše plasiraju i prodaju ono što proizvedu na svojim gazdinstvima. Takođe, doprinjeće se boljoj snabdjevenosti trgovina sa domaćom i bezbjednom hranom

Za sve dodatne informacije, možete pozvati neke od sljedećih brojeva: 051/433-621, 051/433-636, 051/433-635, 051/433-623, svakog radnog dana od 08 do 15 sati. Ili se možete informisati putem mail adrese: crusbanjaluka@gmail.com.

Dodjela besplatnih parcela svima koji se žele baviti povrtarstvom

Podsjećamo da je u sklopu mjera oporavka poljoprivrede, raspisana potpora stanovništvu, kroz podjelu besplatnih paketa sjemenskog materijala za male proizvođače. Glavni prioritet svakako je brže uspostavljanje prehrambene sigurnosti BiH. 

Jedan od važnijih ciljeva koji se žele postići u poljoprivrednoj proizvodnji jeste da se ljudi više okrenu boravku i radu na selu nego u gradskim sredinama.


Tagovi

Višak hrane Bezbjedna hrana Poljoprivredni proizvodi Oporavak poljoprivrede Rad na selu Centar za razvoj poljoprivrede


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.