AgroKlub.ba

\

Poljoprivredne vijesti

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Poljoprivredne vijesti » Znate li koje se svjetske face bave poljoprivredom?

Znate li koje se svjetske face bave poljoprivredom?

Poljoprivreda je in

Znate li koje se svjetske face bave poljoprivredom?

Datum: 09.01.2018. 19:00

Kategorija:

Poljoprivredne vijesti

Snalaze se i u poljoprivrednim vodama!

Nema do poljoprivrede, proizvodnje hrane i očuvanja okoliša. Svjesne su toga i svjetski poznate face, bilo da je riječ o sportašima, glazbenicima ili pak političarima, koji su se okrenuli nekom sektoru poljoprivredne proizvodnje. Posljednji u nizu o kojemu smo pisali je veliki Mike Tyson. Svojevremeno svjetski boksački prvak šansu za uspjeh vidi u konoplji.

Mike Tyson postaje poljoprivrednik?

Njegov ranč na 40 hektara nalazi se u Kaliforniji, i nosi naziv, naravno, "Tyson ranč". Kanabis će saditi zahvaljujući zakonu koji je legalizirao tu biljku 01. siječnja 2018. Ranč će imati i obrazovnu svrhu pa će ondje poljoprivrednici moći naučiti nove tehnike fokusirajući se na ljekovitu stranu kanabisa, posebno kada se govori o liječenju PTSP-a.

Flea voli pčele: basist Peppersa ima ih 200.000!

Basist Red Hot Chilli Peppersa, Flea, već se godinama bavi pčelarstvom. Danas ima tri košnice s 200.000 pčela, a što radi u pčelinjaku svakodnevno objavljuje na društvenim mrežama. Na fotografijama je, pak, odjeven u zaštitna pčelarska odijela, gotovo neprepoznatljiv u odnosu na koncerte gdje je taj vrhunski basist, uredno bez majice.

Iniesta - najbolji vinar među nogometašima?

Na nogometnom terenu, Andrés Iniesta je u FC Barceloni i španjolskoj nogometnoj momčadi zaradio nadimke poput "Iluzionista" i "Mozga". No, daleko od nakrcanih stadiona, Iniesta je, osim što je jedan od najboljih svjetskih veznih igrača, jedan od glavnih igrača i u obiteljskoj vinariji u pokrajini Manchuela, gdje je i odrastao.

Bivši predsjednik Irana čuva ovce!

Imuni na poljoprivredu nisu ni političari. Barem bivši. Jedan od najpoznatijih je bivši predsjednik Irana Mahmoud Ahmadinejad koji dane provodi čuvajući ovce. Nekoć prvi čovjek Irana šokirao je i tijekom svog mandata; na posao je išao autobusom, u torbi nosio doručak koji mu je žena pripremila, a ministre natjerao da potpišu da političku moć neće koristiti za vlastito bogaćenje.

Znate li još kojeg svjetski poznatog poljoprivrednika, javite! Neka se i za njegovu priču čuje.

Foto: bodegainiesta.es

Broj pregleda članka: 450; Uspješnost članka: 49.5

Tagovi: Poljoprivreda, Flea, Mike Tyson, Andres Iniesta

Ključne riječi članka: znate, li, koje, se, svjetske, face, bave, poljoprivredom, bivši, jedan, basist, tyson, svjetski


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!