Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ublažavanje posljedica
  • 30.06.2020. 13:30

Za subvencije se prijavilo preko 2.000 privrednika

U okviru Programa "Subvencije mikro, malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme i alata i repromaterijala" opredjeljena su sredstva u iznosu od 1.240.000 KM, prije svega za finansiranje nabavke neophodnih sredstava za navedene obrtnike.

Foto: Jelena Gajić Đokić (ilustracija)
  • 79
  • 8
  • 0

Vlada Tuzlanskog kantona juče je definisala uslove i kriterije za raspodjelu sredstava budžeta ovog kantona za tekuću godinu, programom za podršku razvoju kantona. Ovim Programom utvrđena je raspodjela više od 4 miliona KM sredstava budžeta TK za 2020., kao i sve vezano za načine raspodjele navedenih sredstava, stoji na zvaničnoj stranici Vlade TK. 

Podrška poduzetnicima i privatnim preduzećima predviđena je sredstvima u visini od 4 miliona KM, od čega je za subvencionisanje dijela kamatne stope privrednicima sa područja TK, izdvojeno 2,1 milion KM. Navedeni iznos iskoristiti će se za subvencionisanje dijela kamatne stope obrta koji posluju na teritoriji Tuzlanskog kantona, kako bi se što brže prevazišle negativne posljedice pandemije korona virusa, kako navodi tip.ba

U okviru Programa "Subvencije mikro, malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme i alata i repromaterijala" opredjeljena su sredstva u iznosu od 1.240.000 KM, prije svega za finansiranje nabavke neophodnih sredstava za mikro, mala i srednja preduzeća, određenim po broju zaposlenih u skladu sa Zakonom o poticaju razvoja male privrede, a koja su uglavnom u privatnom vlasništvu i imaju sjedište na području TK. 

Definisani i kriteriji i postupci raspodjele sredstava

Takođe, Vlada je donijela i Pravilnik kojim je utvrdila aktivnosti u sprovođenju Programa o uređivanju uslova, kriterija i postupaka za raspodjelu sredstava sa budžetske pozicije Podrška razvoju Kantona. Odobrena su za subvencioniranje dijela kamatne stope privrednim subjektima sa ovog područja, na način koji osigurava jednakost njihovih krajnjih korisnika, te uređuje postupak izbora banke za plasman kreditne linije uz subvencioniranje dijela kamatne stope privrednim subjektima sa teritorije TK.

Vlada FBiH ulaže 5,4 miliona KM u razvoj male privrede

Podsjećamo da je početkom proljeća Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, raspisala konkurs za dodjelu nepovratnih sredstava, u cilju razvoja domaće male privrede. Redovna dodjela grantova je i u skladu s nastojanjima Vlade FBiH, da budu stvoreni što bolji uslovi za poslovanje, prije svega malih i srednjih preduzeća, na čemu se i bazira naša ekonomija. 


Tagovi

Subvencionisanje poduzetnika Podrška privrednicima Ublažavanje posljedica Nabavka opreme i alata Podrška razvoju Kantona


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Da li u BIH nedjeljom i državnim praznicima zabraniti radove koji remete javni red i mir?

61


Glasova: 27

Da 44,3%

Glasova: 24

Ne 39,3%

Glasova: 10

Ne zanima me ni rad ni nedjelja 16,4%

Pregled ankete

Pregled ankete