• Posljedice pandemije
  • 21.05.2020. 19:00

Za saniranje posljedica pandemije, izdvojeno preko 90.000 KM

Ova donacija će biti usmjerena na lakše prevazilaženje kriznog perioda nastalog uvođenjem mjera borbe protiv pandemije.

Foto: Depositphotos/budabar (ilustracija)
  • 59
  • 6
  • 0

Iz Ureda premijera FBiH saopćeno je da je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas dobila vrijednu donaciju u iznosu od 90.188,60 KM (50.000 američkih dolara) od kompanije Philip Morris BH d.o.o. Sarajevo, a koja je namijenjena saniranju posljedica pandemije COVID-19 virusa. 

Ova sredstva će biti usmjerena na lakše prevazilaženje stanja krize nastalog uvođenjem mjera borbe protiv pandemije, a koje su uticale na svakodnevni život stanovništva, ali i na poslovanje skoro svih poslovnih subjekata. Donacije su značajan doprinos borbi protiv pandemije, s ciljem da što manje ljudi osjeti njene posljedice, ali i njihovog što bržeg saniranja.

Život se nastavlja normalnim tokom

Zahvaljujući do sada prikupljenim sredstvima, Federalna vlada uspijeva ispuniti svoju funkciju i glavnu zadaću, a to je da se život tokom pandemije odvija što normalnije, saopćeno je iz Ureda premijera FBiH.  

Mljekari skupljaju donacije za respirator: Čašom mlijeka za pluća puna kiseonika

Na Agroklubu smo pisali o još jednom humanom gestu, kada su iz udruženja poljoprivrednih proizvođača - mljekara RS pokrenuli akciju za prikupljanje sredstava za nabavku respiratora, takođe u okviru borbe protiv Covid 19.


Tagovi

Vlada FBiH Philip Morris Donatorska sredstva Prevazilaženje krize Privredni sektor COVID-19 Ekonomske posljedice


Autorica

Ivana Živanić

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.