Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Borba protiv virusa
  • 27.03.2020. 15:30

Mljekari skupljaju donacije za respirator: Čašom mlijeka za pluća puna kiseonika

Udruženje poljoprivrednih proizvođača - mljekara RS pokreće akciju za prikupljanje sredstava za nabavku respiratora, u okviru borbe protiv Covid 19.

Foto: Biljana Nenković
  • 283
  • 140
  • 0

Udruženje poljoprivrednih proizvođača - mljekara Republike Srpske pokreće akciju za prikupljanje sredstava za nabavku respiratora i/ili druge medicinske opreme u okviru borbe protiv Covid 19, pod nazivom "Čašom mlijeka za puna pluća kiseonika". 

Predsjednik Udruženja, Vladimir Usorac, obraća se svim proizvođačima mlijeka, poljoprivrednicma, predstavnicima mljekara, proizvođačima hraniva, ali i svim drugim ljudima dobre volje, u cilju zajedničkog djelovanja. Kako bi u ovakvoj situaciji pokazali solidarnost i na najbolji mogući način pružili podršku i ljekarima i svim ljudima koji su u opasnosti od ove prirodne katastrofe. 

Svi ljudi dobre volje mogu učestvovati

Shodno tome, pokrenuta je akcija prikupljanja sredstava za kupovinu potrebne medicinske opreme. U udruženju se nadaju da će biti dovoljno sakupljenih sredstava barem za jedan respirator, koji će biti doniran u skladu sa preporukama kriznog štaba Republike Srpske. 

"Naša članove pozivamo da popune izjavu, a koju će im predstavnici mljekare Mlijekoprodukt, dati prilikom preuzimanja mlijeka na njihovim gazdinstvima. Prilozi su dobrovoljni i u skladu sa mogućnostima", navodi Usorac. 

Sve potrebne informacije, možete pronaći u dokumentu ispod teksta

Pozivaju i sve druge proizvođače mlijeka, koji nisu članovi Udruženja, da se pridruže ovoj akciji i sredstva za ove namjene uplate na sljedeći račun: 4400936720008, NLB Razvojna banka Banja Luka.

Dostupni za sve detaljnije informacije

 Mogu zamoliti i svoje mljekare da one u ime njih uplate ta sredstva na ovaj račun, kako bi se smanjio direktan kontakt sa drugim osobama prilikom uplate. Mogu takođe da koriste i izjavu, koju možete pronaći ispod teksta.

"Molimo i prerađivače mlijeka za maksimalnu podršku i asistenciju našim proizvođačima", apeluje Usorac. 

Rok za uplatu sredstava je 10. april 2020. godine, a konačna lista svih fizičkih i pravnih lica koji su izvršili uplatu, biti će naknadno objavljena na internet stranici udruženja. Sve potrebne informacije možete dobiti putem kontakt telefona 051/492-997, svakim radnim danom od 9 do 15 sati.


Dokumenti


Tagovi

Proizvođači mljeka Udruženje mljekara RS Vladimir Usorac Prikupljanje sredstava


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Da li u BIH nedjeljom i državnim praznicima zabraniti radove koji remete javni red i mir?

61


Glasova: 27

Da 44,3%

Glasova: 24

Ne 39,3%

Glasova: 10

Ne zanima me ni rad ni nedjelja 16,4%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U nekim hladnijim krajevima BiH se još sije krompir...