Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Banja Luka
  • 02.02.2022. 11:00
  • Banjalučka regija, Republika Srpska, Banja Luka

Urbane tržnice u pet naselja: Na štandovima samo domaći proizvodi

Glavna pogodnost za krajnje korisnike ogleda se u mogućnosti besplatnog korištenja ovih prodajnih mjesta tokom prvih 12 mjeseci, a dugoročno korištenje štandova bit će omogućeno po povlaštenim uslovima

Foto: Depositphotos/Baloncici
  • 165
  • 73
  • 0

Grad Banja Luka omogućit će zainteresiranim poljoprivrednim proizvođačima da svoje proizvode prodaju na uređenim štandovima na atraktivnim lokacijama u pet najgušće naseljenih mjesnih zajednica.

S tim u vezi, raspisan je javni poziv za izbor korisnika deset mobilnih prodajnih štandova, koji će biti postavljeni u naseljima: Obilićevo, Starčevica, Lazarevo, Nova varoš i Borik.

Besplatno korištenje

Poziv objavljen je u okviru projekta “Uspostava novih vizuelno atraktivnih prodajnih mjesta za domaće proizvođače – Urbana tržnica“, koji realizira Grad Banja Luka u okviru projekta EU4AGRl — podrška Evropske unije konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u BiH.

Glavna pogodnost za krajnje korisnike ogleda se u mogućnosti besplatnog korištenja ovih prodajnih mjesta tokom prvih 12 mjeseci, a dugoročno korištenje štandova bit će omogućeno po povlaštenim uslovima.

Planirani izgled urbane tržnice (Foto: Grad Banja Luka)

Na ovaj način omogućit će se lokalnim proizvođačima da izlože i prodaju svoje proizvode u uređenom ambijentu i u skladu sa relevantnim zakonskim propisima, te da pristupom novom tržištu stvore preduslove za proširenje proizvodnje, rast prihoda i novo zapošljavanje.

Ko se može prijaviti?

Pravo na prijavu imaju poljoprivredni proizvođači sa teritorije grada Banje Luke (fizička lica, samostalni preduzetnici i privredna društva iz oblasti poljoprivredne proizvodnje) koji se aktivno bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom i preradom poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Povećana prodaja poljoprivrednih proizvoda - u decembru 1,2 miliona KM

Odnosno, iz oblasti animalne proizvodnje (mesne prerađevine, jaja, mlijeko i mliječni proizvodi, med i drugi pčelarski proizvodi) i biljne proizvodnje (voće i proizvodi od voća, povrće i proizvodi od povrća, žitarice i mlinski proizvodi, ljekobilje i čajevi, gljive).

Rok za prijavu za Javni poziv je 16. februar 2022. godine, a prijavni obrazac možete preuzeti ovdje.


Tagovi

Tržnica Urbana tržnica Banja Luka Poljoprivreda Poljoprivredni proizvođači


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.