• Ukrali janje
  • 20.09.2019. 12:00
  • Hercegovačko-neretvanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Šćipe, Rama

Ukrali janje: Stali kraj livade i ubacili ga u Yugo 45

Policijskoj stanici u Rami se sinoć (četvrtak), u 22,50 obratio A.P. (43) i prijavio kako su S.H. (33) i S.H. (31) ukrali janje iz stada na livadi u mjestu Šćipe, a s lica mjesta pobjegli su vozilom Yugo 45.

Foto: Pixabay/cocoparisienne
  • 94
  • 8
  • 0

Je li tko prigladnio, je li se samo htio našaliti, ili je sve stvar obijesti, ali vlasniku stada iz mjesta Šćipe kojemu su ukrali janje, čitava situacija sigurno nije bila smiješna. 

Naime, Policijskoj stanici u Rami se sinoć (četvrtak), u 22,50 obratio A.P. (43) i prijavio kako su S.H. (33) i S.H. (31) ukrali janje iz stada na livadi u mjestu Šćipe, a s lica mjesta pobjegli su vozilom Yugo 45

Prema saopštenju PS Rama, prijavitelj je spriječio iste u bjegstvu i zadržao ih do dolaska policije.

Uhvaćene osobe su lišene slobode, a vozilo je, zbog neposjedovanja potrebne dokumentacije, izuzeto i smješteno u krug PS Rama. Sa čitavim slučajem upoznat je i Odjel krim policije i tužitelj.

Ovo je vjerojatno tek pojedinačni slučaj, ali krađe ovaca ili janjadi, nažalost, nisu neuobičajena pojava. Podsjetimo, u januaru su Banjalučani Đ.M. i S.V. saslušani su zbog sumnje da su u periodu od 27. marta 2017. do 26. oktobra 2018. godine, ukrali ukupno 38 ovaca i janjadi na području Banjaluke i Prijedora.

Ukrali 38 ovaca i jagnjadi - napravili štetu od 6.400 KM

Ni u susjedstvu nije bolja situacija. U Hrvatskoj je proljetos ukradeno deset bređih ovaca u vrijednosti 2.5000 KM. A ni zapadna Evropa ne zaostaje za nama. Dapače, krađa ovaca u Velikoj Britaniji nekada je bila problem malog razmjera, no sada se broj ukradenih ovaca broji u hiljadama, a organiziraju ih kriminalne bande. 

U Velikoj Britaniji naveliko kradu ovce: Prošli tjedan otuđeno 64 grla

Lopovi su ljetos ukrali 64 ovce s polja u posljednjem incidentu krađe ovaca u Northamptonshireu.


Tagovi

Ukrali janje Krađa ovaca Yugo 45 Šćipe Rama


Autorica

Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

DANAS I ŠUMA MEDI :) Danas u šumi prilikom ciscenja starih ogranaka primjetim da suma toliko zuji ka... Pročitaj cijelu bilješku »