Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa ovaca
  • 02.03.2019. 10:00
  • Bjelovarsko-bilogorska, Babinac

Ukrali deset bređih ovaca

Ukradene ovce vrijedne su 2.500 KM.

Foto: Pixabay/manfredrichter
  • 258
  • 45
  • 0

Da krađe mehanizacije, sadnica, prehrambenih proizvoda i domaćih životinja nisu rijetkost, dokazuje i posljednja vijest s područja Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, u susjednoj Hrvatskoj. "U razdoblju od 23. do 27. februara, nepoznati počinitelj je iz šatora koji služi za smještaj ovaca na imanju 69-godišnje mještanke Babinca ukrao deset skotnih ovaca starosti tri do šest godina i vrijednih oko 10.000 kuna (oko 2.500 KM, op.u.)", priopćila je policija. 

Krađa se, kako doznaje vecernji, dogodila na imanju koje vode roditelji poznatog bjelovarskog poduzetnika Daria Kudumije, a čije se seosko imanje prostire na 30 hektara i izuzetno je popularna lokacija. 

Podsjećamo, nedavno su Banjalučani Đ.M. i S.V. saslušani zbog sumnje da su u periodu od 27. marta 2017. do 26. oktobra 2018. godine, ukrali ukupno 38 ovaca i jagnjadi na području Banjaluke i Prijedora. Kako je tada saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka osumnjičeni su identifikovani u višemjesečnoj akciji "Cady", a dovode se u vezu sa 15 krivičnih djela počinjenih na području dva pomenuta grada.

Ukrali 38 ovaca i jagnjadi - napravili štetu od 6.400 KM

No, kada je u pitanju susjedna Hrvatska, možda i najpoznatija krađa o kojoj se zbog video uradka pričalo mjesecima je krađa sadnica iz voćnjaka mladog voćara Tvrtka Gačića iz Strizivojne kod Đakova. "U Hrvatskoj ništa novo, što bi bilo novo! Samo se javljam loli koja me noćas posjetila pa odradila samoposlugu. Čisto da znaš, jer mi voćke nisu označene, izvadio si od krušaka pastorčice, to ti je kasno jesensko zimska kruška. Izvadio si jabuke bobovac, to ti je isto zimska jabuka. Izvadio si pet kardinala, to ti je kasno jesenska jabuka, deveti na deseti mjesec", nabrajao je Tvrtko, nositelj OPG Tvrtko. 

Tvrtko Gačić: Lolo, nemoj idući puta krasti voćke, dođi kući pa ću ti dat, popit ćemo i kavu

Na žalost, teško da će ovo biti posljednja krađa. Ipak, nadamo se da će počinitelji biti uhvaćeni, a ovce vraćene. 


Tagovi

Ovce Krađa Babinac


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Na toplijim lokalitetima evidentiran je intenzivan porast vinove loze. Zbog najavljenog kišnog razdoblja poželjno je izvršiti preventivnu zaštitu vinograda jednim od pripravaka: Mikal flash, Mikal Premium F, Curzate F, Pergado F, Fantic F,... Više [+]