Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dodjela zemljišta
  • 24.01.2020. 12:00
  • Кozarska Dubica

U Кozarskoj Dubici potpisani ugovori o zakupu zemljišta s 33 poljoprivrednika

Načelnik opštine Кozarska Dubica Radenko Reljić potpisao je ove sedmice ugovore o zakupu zemljišta sa 33 poljoprivredna proizvođača sa područja opštine.

Foto: Pixabay/LoggaWiggler
  • 166
  • 23
  • 0

Načelnik opštine Кozarska Dubica Radenko Reljić potpisao je ove sedmice ugovore o zakupu zemljišta sa 33 poljoprivredna proizvođača sa područja opštine, kojima je u zakup na period od 10 godina dodijeljeno 196 hektara zemljišta u svojini Republike Srpske.

"Opština Кozarska Dubica za taj postupak dobila je odobrenje Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i izrazio očekivanje da će poljoprivrednici biti zadovoljni obavljenim poslom", rekao je načelnik te dodao kako su postojali veliki problemi u tom postupku, s obzirom da je bilo puno zahtjeva iz drugih institucija, firmi i lica iz drugih opština koji su željeli da koriste zemljište na području opštine.

"Mi smo dali sve od sebe da se izborimo da se ta zemlja, koja jeste u vlasništvu Republike Srpske, a na području je opštine Кozarska Dubica, dodijeli ljudima koji tu žive, rade i hrane svoje porodice i u toj namjeri smo uspjeli", rekao je Reljić.

U opštini Rudo podijeljeno 15 steonih junica, radovi na mini sirani se privode kraju

Preostalo dodijeliti još 100 hektara

Načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Кozarska Dubica Duško Bodilović rekao je u službenom priopćenju opštine da su ugovori potpisani na osnovu javnog oglasa o dodjeli u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske, koji je raspisan u februaru prošle godine za dodjelu 530 hektara zemljišta na području opštine Кozarska Dubica.

Dodao je da je po tom javnom oglasu preostala dodjela još oko 100 hektara, a da će postupak uvođenja u posjed biti maksimalno ubrzan da bi poljoprivrednici što prije mogli da steknu pravo korištenja dodjeljenog zemljišta.

Na sastanku sa poljoprivrednim proizvođačima razgovarano je i o drugim problemima u poljoprivrednoj proizvodnji i načinima njihovog rješavanja, priopćeno je na službenim stranicama opštine.


Tagovi

Dodjela zemljišta Opština Kozarska Dubica Radenko Reljić Zakup zemljišta


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

21

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 12

Katastrofu, propast ćemo! 57,1%

Glasova: 6

Prosperitet, bit će nam bolje 28,6%

Glasova: 1

Sve će biti isto 4,8%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 9,5%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]