Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Donje Dubrave
  • 15.09.2022. 10:00
  • Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Živinice

Tragedija u Živinicama: Pao s traktora i poginuo na licu mjesta

Agroklub nezavnično saznaje da je riječ o Mehmedaliji Salkiću iz sela Šabanovići

Foto: Depositphotos/alkiona25 (ilustracija)
  • 152
  • 10
  • 0

Muškarac inicijala M.S. (64) iz Živinica poginuo je jučer, 14. septembra, na nekategorisanom zemljanom putu u mjestu Donje Dubrave kod Živinica, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Kako je navedeno u izvještaju policije, muškarac je pao sa traktora i smrtno stradao, a okolnosti kako je došlo do nezgode za sada nisu poznate.

"Na lice mjesta je izašla medicinska ekipa SHMP Doma zdravlja Živinice gdje je dežurni ljekar konstatovao smrt imenovanog", stoji u saopćenju MUP-a TK.

O svemu je obaviješten kantonalni tužilac, a policija radi na dokumentovanju saobraćajne nesreće.  Agroklub nezavnično saznaje da je riječ o Mehmedaliji Salkiću iz sela Šabanovići. 

Registracija traktora i sigurnost - šta morate znati, opasan je i parkiran?

Analize pokazuju da se saobraćajne nezgode u kojima učestvuju traktori događaju u sezoni poljoprivrednih radova - proljetnih (mart i april) i jesenjih (septembar i oktobar). Predrag Likokur, samostalni viši stručni saradnik za tehničke usluge i preventive u Auto-moto savezu Republike Srpske (AMS RS) ističe da i pored toga što vozači traktora nisu dominantna grupa u saobraćaju, nezgode u kojima učestvuju uglavnom imaju za rezultat teške posljedice.

Za sigurno upravljanje vozilom, navodi, kako se traktoristi moraju pobrinuti da su vozačka ogledala čista i podešena, zaštitna stakla čista, svjetlosno – signalni uređaji ispravni, da teret na prikolici ne zaklanja pogled unazad, a svjetlosno signalni uređaji na prikolici ispravni i očišćeni od prljavštine. Kod vožnje noću provjerite ispravnost svjetlosno signalnih uređaja na traktoru i prikolici.


Tagovi

Traktorista Nesreća Donje Dubrave Mehmedalija Salkić


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.