Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bespovratna sredstva
  • 12.01.2023. 16:30

Subvencije Vlade Mađarske zatražilo 805 poljoprivrednika u BiH

Prvi nivo pregleda prijava je u završnoj fazi, odnosno trenutno se provjerava da li aplikacije ispunjavaju formalno-pravne uslove

Foto: Depositphotos/Imagecom
  • 199
  • 14
  • 0

Spisak poljoprivrednih proizođača koji su prošli na konkursu za bespovratna sredstva iz programa podrške Vlade Mađarske trebalo bi da bude objavljen krajem februara. Kako je saopćila Fondacija za održivi razvoj "Progressus", projekat podrazumijeva dodjelu do 70 posto subvencija za nabavku mehanizacije, opreme i alata, ali isključivo mađarske proizvodnje. Minimalni iznos podrške je 2.500, a maksimalni 25.000 eura.

Javni poziv je bio otvoren od septembra do novembra prošle godine, a pristiglo je ukupno 805 aplikacija. Pravo prijave imali su poljoprivrednici iz Republike Srpske i Brčko distrikta. Prvi nivo pregleda prijava je u završnoj fazi, odnosno trenutno se provjerava da li aplikacije ispunjavaju formalno-pravne uslove i da li je dostavljena sva dokumentacija u skladu sa uslovima javnog poziva.

"Svi manji formalni nedostaci u vezi s podnesenim prijavama, koji su uočeni u prvoj fazi pregleda prijava, neće uticati na konačnu odluku o dodjeli bespovratnih sredstva, ukoliko poljoprivrednici u odgovarajućem roku na zahtjev Fondacije dopune svoje prijave", rekli su organizatori za Srpskainfo

Dodaju i da je mali procenat prijava koje ne ispunjavaju ni osnovne uslove i koje će biti u potpunosti odbijene. Spisak poljoprivrednika koji su prošli na konkursu očekuje se krajem idućeg mjeseca.

"Rang lista će, nakon konačnog odobrenja organizacije mađarske Vlade CED, biti objavljena na zvaničnoj internet stranici Fondacije do kraja februara", precizirali su, dodavši da će nakon odobrenja sredstava, poljoprivrednici potpisati potrebne ugovore. 


Tagovi

Progressus Mađarska oprema Mehanizacija Poljoprivrednici

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

18

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 11

Katastrofu, propast ćemo! 61,1%

Glasova: 5

Prosperitet, bit će nam bolje 27,8%

Glasova: 1

Sve će biti isto 5,6%

Glasova: 1

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 5,6%

Pregled ankete

Pregled ankete