Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Do 5. novembra
  • 11.10.2022. 10:00

Produžen rok za bespovratna mađarska sredstva za nabavku poljomehanizacije

Ovim programom, kako je ranije pojašnjeno, subvencionirat će se 70 posto troškova

Foto: Depositphotos/fotokostic (ilustracija)
  • 174
  • 15
  • 0

Rok za prijavu na javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za nabavku poljoprivredne mehanizacije, opreme i alata, a koje je osigurala Vlada Mađarske, produžen je do 5. novembra, saopćeno je iz Fondacije za održivi razvoj Progressus.

Ovim programom, kako je ranije pojašnjeno, subvencionirat će se 70 posto troškova. Minimalni iznos podrške je 2.500 eura, a maksimalni 25.000 eura po korisniku. Najmanje 30 posto ukupnih prihvatljivih troškova nabavke treba da budu sopstvena novčana sredstva koja mora da obezbijedi korisnik. 

Pomoć poljoprivrednicima u Republici Srpskoj je prva faza podrške, koju su u novembru prošle godine dogovorili član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i premijer Mađarske Viktor Orban. Kako je navedeno, cilj je jačanje privrednih odnosa između RS-a i ove države, kroz povećanje efikasnosti i konkurentnosti podržanih poljoprivrednih proizvođača, razvoj tehnologije proizvodnje, bolje korištenje kapaciteta, unapređenje održivosti poslovanja.

Poljoprivrednici koji žele dodatno da se informišu o ovom programu mogu kontaktirati na broj 051/264-820 i na mejl adresu info@forsrpska.org. Svi koji imaju pitanja u vezi s popunjavanjem elektronskog formulara na web stranici forsrpska.org ili im je potrebna pomoć, mogu kontaktirati Fondaciju radnim danima od 8.00 do 16.00, ili direktno na 066/864-132, 24h dnevno, 7 dana u sedmici.


Tagovi

Javni poziv Bespovratna sredstva Mađarska Progressus Nabavka mehanizacije Milorad Dodik Viktor Orban


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.