Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 01.09.2022. 16:30

Otvoreno apliciranje za bespovratna sredstva Vlade Mađarske

Minimalni iznos podrške je 2.500 eura, a maksimalni 25.000 eura po korisniku. Sredstva se dodjeljuju za nabavku poljoprivredne mehanizacije, opreme i alata

Foto: Depositphotos/Imagecom
  • 2.213
  • 119
  • 0

Fondacija za održivi razvoj "Progresus" objavila je danas, 1. septembra, Јavni poziv za podnošenje prijava za subvencije u iznosu do 70 posto za kupovinu poljoprivrednih mašina, opreme i alata proizvedenih u Mađarskoj. Program je namijenjen poljoprivrednicima u Republici Srpskoj i Brčko distriktu.

Za bespovratna sredstva mađarske Vlade, poljoprivrednici mogu aplicirati do 15. oktobra, putem njihove stranice – klikom ovdje.

Kako je navedeno, minimalni iznos podrške je 2.500 eura, a maksimalni 25.000 eura po korisniku. Sredstva se dodjeljuju fizičkim i pravnim licima koja se bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom za nabavku poljoprivredne mehanizacije, opreme i alata.

Poljoprivrednicima prezentirana mađarska oprema - nabavka uz subvencije

Najmanje 30 posto ukupnih prihvatljivih troškova nabavke treba da budu sopstvena novčana sredstva koja mora da obezbijedi korisnik. Podnosilac prijave će o tome  dostaviti i izjavu kojom garantuje da raspolaže sredstavima u propisanoj mjeri planirane nabavke. Učešće se može u potpunosti ili djelimično obezbijediti i iz kredita, pri čemu se neće smatrati ispunjenim ukoliko je kredit odobren po drugom osnovu ili za druge namjene.

Sopstvenim učešćem u smislu ovog javnog poziva takođe se neće smatrati državna pomoć, pomoć republičkih organa i organizacija javne uprave, jedinica lokalne uprave i samouprave, pomoć obezbijeđena iz drugih međunarodnih grantova ili sličnih izvora.

 


Tagovi

Bespovratna sredstva Progresus Republika Srpska Nabavka opreme Poljoprivredna mehanizacija Mađarska


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.