Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dobrobit životinja
  • 20.07.2021. 07:30

Stočar zanemarivao više od 220 ovaca - one usmrćene, a on kažnjen

Farmer je na sudu priznao krivnju, a njegova obrana tvrdi da pati od depresije te da je na to Zaklada za ruralnu podršku koja ga je ranije posjetila morala reagirati.

Foto: Depositphotos/Ivankmit
  • 104
  • 201
  • 0

Novozelandski farmer osuđen je zbog zanemarivanja svojih ovaca nakon što su u veterinarskoj inspekciji odlučili da se mora eutanazirati njih 226 zbog lošeg zdravstvenog stanja. Kako piše BBC, utvrđeno je da su životinje na farmi bile pothranjene i teško bolesne.

Njihov vlasnik, Bevan Scott Tait priznao je krivnju, a njegova odvjetnica upozorila je na sudu da stočar pati od depresije. Kazala je da ga je prije incidenta posjetila Zaklada za ruralnu podršku i vidjela da mu je potrebna pomoć zbog bolesti, ali ga nije podržala. "Trebali su mu reći da popravi situaciju, dati mu potporu", istaknula je.

Početkom tjedna prema Zakonu o dobrobiti životinja osuđen je na devet mjeseci kućnog zatvora i 150 sati dobrovoljnog rada. Zabranjeno mu je i držanje domaćih životinja u trajanju od četiri godine.

Na njegovom imanju su inspektori pronašli najmanje 18 mrtvih ovaca još u travnju 2019. godine dok su ostale bile pothranjene i bolesne. Nisu bile ni šišane dvije godine, piše stuff. Prilikom tog posjeta inspektori su stočaru naložili da riješi sve ove probleme, no posjet u kolovozu utvrdio je da su se stvari samo pogoršale.

Stravični prizori: Zatvorili farmu i ostavili svinje da uginu

Shodno tome, eutanazirano je 226 ovaca, a ostatak životinja u boljem stanju prodano je drugim farmama. "Njihovo zanemarivanje na ovom imanju bilo je jedno od najgorih što smo vidjeli u skorije vrijeme", kazao je Gray Harrison, upravitelj dobrobiti životinja pri Ministarstvu primarne industrije.

Međutim, sudac je utvrdio da je to kazneno djelo jer je Tait bio iskusni poljoprivrednik i trebao je uočiti da životinje pate.


Tagovi

Dobrobit životinja Zanemarivanje Ovce Novi Zeland Kazna


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

21

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 12

Katastrofu, propast ćemo! 57,1%

Glasova: 6

Prosperitet, bit će nam bolje 28,6%

Glasova: 1

Sve će biti isto 4,8%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 9,5%

Pregled ankete

Pregled ankete