Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Igle u voću
  • 02.01.2019. 18:00

Slučaj se ponavlja: Australski par pronašao igle u grožđu!

Nakon što je nedavno 186 osoba u Australiji prijavilo kako je našlo igle u jagodama koje je stavljala bivša zaposlenica farme, ponovio se slučaj, no ovaj put s grožđem.

Foto: Bigstockphoto/Nomad Soul, businessinsider.com
  • 184
  • 28
  • 0

Nakon što je nedavno 186 osoba u Australiji prijavilo kako je našlo igle u jagodama koje je stavljala bivša zaposlenica farme, ponovio se slučaj, no ovaj put s grožđem.

Naime, Skender Hasa i Shams Alsubaiy pronašli su dvije igle u grožđu kupljenom u Woolworthsovom supermarketu te je ovaj slučaj ponovno stavljen u središte pozornosti, piše Business Insider. Na svu sreću, te bobice nisu pojeli pa nije došlo do ozljeda. 

Moraju bacati urod zbog igala zabodenih u voće - počiniteljima 15 godina zatvora!

Iglice su također pronađene u mangu, banani i jabuci, kao i u jagodama koje se prodaju na Novom Zelandu i Singapuru.

Australski premijer osobno je odgovorio na krizu koja je teško pogodila dijelove poljoprivrednog sektora u zemlji. Vlada je naposljetku prepravila dijelove zakona kako bi odredila oštriju kaznu, povećavajući maksimalnu kaznu sa 10 godina zatvora na 15.

Otkriveno tko je podmetao igle u jagode - uhićena pedesetogodišnja žena

Kriza iglica jagoda počela je 9. septembra, kada je jedna žrtva završila u bolnici nakon što je unutra pojela jagodu s iglom. Igle su pronađene u raznim plodovima u svih šest australskih država, u susjednom Novom Zelandu, te u najmanje jednom pakiranju jagoda koje se uzgajaju u Australiji i prodaju se u Singapuru.


Tagovi

Igle Voće Grožđe Jagode Australija


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Na toplijim lokalitetima evidentiran je intenzivan porast vinove loze. Zbog najavljenog kišnog razdoblja poželjno je izvršiti preventivnu zaštitu vinograda jednim od pripravaka: Mikal flash, Mikal Premium F, Curzate F, Pergado F, Fantic F,... Više [+]