Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Igla u voću
  • 12.11.2018. 11:00

Otkriveno tko je podmetao igle u jagode - uhićena pedesetogodišnja žena

U Queenslandu, gdje je industrija jagoda "teška" 130 miliona dolara godišnje, vlada je zbog ovih nemilih događaja obećala milion dolara potpore pogođenim poljoprivrednicima.

Foto: Pixabay/piviso
  • 228
  • 11
  • 0

Vijest o iglama zabodenim u jagode koja nas je užasnula u septembru, dobila je svoj epilog. Naime, jučer (11. novembra), nakon kompleksne i opsežne istrage, u Queenslandu, u Australiji, uhićena je 50-ogodišnja žena za koju se sumnja da je podmetala igle u jagode. 

Podsjetimo, u Australiji su poljoprivrednici doživjeli ogromne gubitke zbog pojave igala zabodenih u jagode, ali i drugo voće. Potrošači su bili u panici, prestali su kupovati voće. Australski parlament u septembru je zbog ovih događaja promptno usvojio prijedlog zakona o kazni zatvorom do 15 godina za počinitelje. 

Moraju bacati urod zbog igala zabodenih u voće - počiniteljima 15 godina zatvora!

Tada je zabilježeno preko 100 prijava o iglama u jagodama. Prvi je slučaj zabilježen u Queenslandu gdje je osoba koja je konzumirala jagode završila u bolnici s bolovima u trbuhu. 

U Queenslandu, gdje je industrija jagoda "teška" 130 miliona dolara godišnje, vlada je zbog ovih nemilih događaja obećala milion dolara potpore pogođenim poljoprivrednicima. Ponudili su i nagradu od 100.000 dolara za informacije o mogućem počinitelju, a upravo je to dovelo do uhićenja 50-ogodišnje žene čije ime nije poznato medijima, navodi BBC.  

Ona će se danas naći pred sudom u Brisbaneu, a prema novom Zakonu kojega je usvojila australska Vlada, prijeti joj 15 godina zatvora. 


Tagovi

Igla u voću Australija Počinitelj Zatvor Jagode


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]