• Poljoprivredno gazdinstvo
  • 07.04.2020. 19:00

Produžen rok za ažuriranje podataka o poljoprivrednim gazdinstvima

Izvještavamo klijente upisane u registar poljoprivrednih gospodarstava (RPG) i registar klijenata (RK) da je rok za ažuriranje podataka u RPG i RK produžen do 30.4.2020. godine.

Foto: Jelena Gajić Đokić
  • 329
  • 60
  • 1

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko - neretvanske županije, izdalo je obaviještenje klijentima koji su upisani u registar poljoprivrednih gospodarstava (RPG) i registar klijenata (RK), navedeno je na zvaničnoj stranici Vlade HNZ.

U obavještenju stoji: "Izvještavamo klijente upisane u registar poljoprivrednih gospodarstava (RPG) i registar klijenata (RK) da je rok za ažuriranje podataka u RPG i RK produžen do 30.4.2020. godine".

Klijenti koji su upisani u RPG i RK, a već duži vremenski period nisu ažurirali podatke za navedene kategorije, mogu ih i trebaju ponovo upisati, kako bi ispunili uslove za apliciranjem na novčane potpore.

Raspisan poziv za besplatno korištenja zemljišta u poljoprivredi

Podsjećamo da je krajem prošle sedmice i sarajevska općina, Novi Grad, raspisala javni poziv za besplatno korištenje zemljišta u poljoprivredne svrhe. Mjera davanja neiskorištenog zemljišta u upotrebu u poljoprivredi, jedan je od načina prevazilaženja stanja u kojem se našla Bosna i Hercegovina zbog pandemije koronavirusa.


Tagovi

Poljoprivredno gospodarstvo Poljoprivredno gazdinstvo Novčane potpore Ažuriranje podataka Besplatno zemljište Poticaji Mere poticaja


Autorica

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

30 izlagača, lokalni poljoprivrednici, domaći proizvod, dan bez kiše - "Visočka zimnica" 12.09.2021.