Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjere podrške
  • 05.04.2020. 11:00
  • Sarajevo kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Sarajevo

Raspisan poziv za besplatno korištenja zemljišta u poljoprivredi

Davanje na korištenje neiskorištenog zemljišta jedan je od načina prevazilaženja stanja u kojem se našla naša zemlja zbog pandemije koronavirusa.

Foto: Jasna Bajšanski
  • 659
  • 103
  • 0

Sarajevska općina, Novi Grad, raspisala je javni poziv svim fizičkim i pravnim osobama za besplatno korištenje državnog zemljišta, za poljoprivredne namjene.

Lokacija zemljišta je na Mojmilu, u Bojniku, Bačićima, Rajlovcu i Reljevu. Svi zainteresovani koji žele proširiti svoju poljoprivrednu proizodnju, trebalo bi da se jave u Općinu Novi Grad ili u mjesne zajednice, kao i putem pošte. Rok za prijavljivanje je sedam dana od dana objavljivanja poziva, stoji na zvaničnoj stranici Općine.

Tekst javnoog poziva možete pročitati na ovom LINKU

Mjera korištenja državanog zemljišta u poljoprivredne svrhe je jedan od načina za rješavanje situacije u kojoj se našla BiH, zbog aktualne pandemije korona virusa. Ovim putem cilj je unaprijediti poljoprivredu, za vrijeme trajanja stanja prirodne nesreće, kao i saniranja posljedica izazvanih pandemijom. 

Predmetno zemljište je ispitano i izvršena je njegova analiza od strane službe za urbanizam, geodetske poslove i katastar nekretnina. Takođe, svima će biti pružena podrška kroz besplatnu praktičnu i teorijsku edukaciju, ali i pomoć kod plasmana proizvedenih proizvoda.


Tagovi

Besplatno korištenje Poljoprivredno zemljište Unaprijediti proizvodnju Plasman proizvoda Javni poziv


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.