Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Više cijene
  • 24.03.2022. 10:00

Poskupljuju hljeb i jaja i u Crnoj Gori

Pekari i peradari očekuju pomoć od države - smanjenje cijene goriva, ali i privremene mjere za ograničavanje cijene proizvoda

Foto: Depositphotos/ bodnarphoto/ajafoto
  • 42
  • 38
  • 0

Nakon vijesti o tome da u Italiji najskuplji hljeb košta 9,8 eura, stiže vijest o poskupljenju ove, većini osnovne namirnice, i u Crnoj Gori. Kako piše rtcg, predstavnici pekarske industrije razmišljaju povisiti cijenu vekne hljeba na 80 centi, a što je potvrdio i pekar Hasan Ramović

"Cijene energenata utječu na cijene hljeba i ako se ne nađe način da se to zaustavi, poskupljenje je neminovno. Ili ćemo ostati bez hljeba ili će poskupiti", kazao je Ramović.

Osim hljeba, ondje bi u sljedećih nekoliko dana mogla poskupjeti i jaja, za 25 posto, najavili su u Udruženju peradara Crne Gore. To znači da bi ona, ovisno o veličini i vrsti mogla dostići cijenu od dva do četiri centa. 

U Centru za zaštitu potrošača očekuju brzu reakciju države, a da ona ima takve mehanizme smatraju i u Uniji poslodavaca. Kažu da privrednici za sada nemaju mogućnost zaštititi unutarnje tržište zbog čega država mora naći prostor te se odreći svojih prihoda i primanja. 

"Mi nažalost nemamo i dan danas robne rezerve. To bi nas u kratkom roku zaštitilo i amortiziralo cjenovne udare", smatra Filip Lazović iz Unije poslodavaca.

Prvi od koraka koje očekuju od vlasti je smanjenje cijene goriva, a kao još jedan način pomoći vide u zakonu o privremenim mjerama za ograničavanje cijena proizvoda. 


Tagovi

Cijena hljeba Cijena jaja Više cijene Crna Gora Hasan Ramović Filip Lazović Robne rezerve


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Da li u BIH nedjeljom i državnim praznicima zabraniti radove koji remete javni red i mir?

30


Glasova: 11

Da 36,7%

Glasova: 14

Ne 46,7%

Glasova: 5

Ne zanima me ni rad ni nedjelja 16,7%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#telad i umiljati pas