Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Besplatna akcija
  • 09.04.2020. 16:30

Podijelili 4.000 sadnica povrća, kao podršku poljoprivrednicima

U svakom zlu možemo naći nešto dobro, a u ovom konkretnom slučaju to je veća svijest javnosti o tome koliko je bitna proizvodnja hrane i koliko je bitno da podržavamo naše domaće proizvođače, ocjenjuje Nedžad Bićo.

Foto: Udruženje poljoprivrednika FBiH
  • 426
  • 208
  • 0

Udruženje poljoprivrednika Federacije BiH organizovalo je ovih dana akciju djeljenja sadnica krompira, luka, paradajza, paprike i krastavca. Četiri hiljade besplatnih sadnica dobili su poljoprivrednici sa područja sarajevske općine Stari Grad, a podijeljena im je i tona krompira i luka, stoji u saopćenju  Udruženja poljoprivrednika Federacije Bosne i Hercegovine. 

Zahtjevaju isplatu poticaja - vrijeme je za proljetnu sjetvu

"Cilj ove akcije je podrška našim proizvođačima, ali i promocija poljoprivrede generalno. U trenucima krize izazvane pandemijom koronavirusa izuzetno je važno da naša proljoprivredna proizvodnja jača, da sadimo što više, da obrađujemo što više poljoprivrednog zemljišta pa da Bosna i Hercegovina ne bude ovisna o uvozu, kao što je to sad slučaj. Mislim da u svakom zlu možemo naći nešto dobro, a u ovom konkretnom slučaju to je veća svijest javnosti o tome koliko je bitna proizvodnja hrane i koliko je bitno da podržavamo naše domaće proizvođače", rekao je predsjednik Udruženja, Nedžad Bićo.

Inače, udružanja - članice Udruženja poljoprivrednika FBiH sprovele su u proteklom periodu više sličnih akcija. Njihov nastavak planiran je i u narednih nekoliko sedmica.

Sad ja važno podržati naše poljoprivrednike

Od velike je važnosti da poljoprivredni proizvođači što prije mogu početi sa proljetnom sjetvom. Pogotovo sada, u vrijeme krize izazvane pandemijom koronavirusa, ali i predstojećom ekonomskom recesijom, kada je neophodno da poljoprivreda dobije podršku od države.


Fotoprilog


Tagovi

Akcija djeljenja sadnica Besplatne sadnice Sadnice povrća Nedžad Bićo Udruženje poljoprivrednika FBiH Podrška države


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Da li u BIH nedjeljom i državnim praznicima zabraniti radove koji remete javni red i mir?

55


Glasova: 24

Da 43,6%

Glasova: 22

Ne 40,0%

Glasova: 9

Ne zanima me ni rad ni nedjelja 16,4%

Pregled ankete

Pregled ankete