Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Isplata poticaja
  • 20.03.2020. 15:45

Zahtjevaju isplatu poticaja - vrijeme je za proljetnu sjetvu

Iz Udruženja poljoprivrednika Federacije BiH smatraju da je od velike važnosti da isplata sredstava bude što prije kako bi poljoprivredni proizvođači na vrijeme mogli početi sa proljetnom sjetvom.

Foto: Jasna Bajšanski
  • 474
  • 28
  • 0

Udruženje poljoprivrednika Federacije Bosne i Hercegovine zahtjeva od Ministarstva poljoprivrede da u što kraćem roku isplati poticaje za posljednji kvartal prošle godine, kao i preostala, odnosno, zaostala dugovanja za poticaje, za 2019. godinu. 

Prema riječima predsjednika ovog Udruženja, Nedžada Biće, od velike je važnosti da novac bude isplaćen što prije kako bi poljoprivredni proizvođači mogli početi na vrijeme sa proljetnom sjetvom. Pogotovo sada, u vrijeme krize izazvane pandemijom koronavirusa, ali i predstojećom ekonomskom recesijom, kada je neophodno da poljoprivreda dobije podršku od države.

"Na taj način mogli bismo da osnažimo domaću proizvodnju i osiguramo građanima naše zemlje dovoljne količine poljoprivredno - prehrambenih proizvoda", zaključuje Bićo. 

S obzirom da ove godine nije bilo nikakvih kašnjenja, ni prilikom usvajanja Budžeta ni prilikom usvajanja Programa poticaja, čini se neobjašnjivo to što se bliži kraju i prvi kvartal 2020. godine, a poljoprivrednici još uvijek nisu dobili ni sve isplate za prošlu godinu.


Tagovi

Isplata poticaja Udruženje poljoprivrednika FBiH Nedžad Bićo Program poticaja Podrška države Poljoprivredna proizvodnja Proljetna sjetva


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete