Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Rezultati akcije
  • 18.10.2022. 10:30
  • Prijedorska regija, Republika Srpska, Prijedor

Pljušte kazne traktoristima: Više od polovine ne poštuje pravila

Tokom policijske akcije PU Prijedor iz saobraćaja je isključeno pet vozila jer nisu bili registrovani

Foto: Maja Celing Celić (ilustracija)
  • 216
  • 28
  • 0

Službenici Policijske uprave Prijedor, u toku prošle sedmice, od 10. do 15. oktobra, realizirali su regionalnu akciju pojačane kontrole učešća traktora u saobraćaju, kako bi se uticalo na ovu kategoriju da poštuju propisane uslove za sigurno i pravilno učestvovanje u saobraćaju s ciljem smanjenja broja saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju vozači traktora i radnih mašina.

"Ukupno je kontrolirano 215 vozača traktora, a izdavanjem prekršajnih naloga, sankcionirano je 120 vozača za počinjena 129 prekršaja", saopćeno je iz PU Prijedor.

Tokom akcije iz saobraćaja je isključeno pet vozila ove kategorije zbog toga što nisu bili registrovani, te 23 vozača zbog manje tehničke neispravnosti, dok pet njih nisu imali pravo na upravljanje traktorom.

Podsjećamo, za prvih devet mjeseci ove godine, na području Policijske uprave Prijedor nije evidentirana niti jedna saobraćajna nezgoda sa smrtnom posljedicom u kojoj je učestvovao traktor, dok na površinama gdje se ne odvija saobraćaj, smrtno je stradalo šest vozača traktora.

Registracija traktora i sigurnost - šta morate znati, opasan je i parkiran?

Iz policije apeluju na traktoriste da poštuju saobraćajna pravila i propise, prilagode vožnju uslovima i stanju na kolovozu, upravljaju tehnički ispravnim traktorima i da u cilju postizanja potrebne vidljivosti prilikom kretanja koriste zakonom propisano žuto rotaciono svjetlo. Na ovaj način odgovornim ponašanjem u saobraćaju štitimo sebe i druge učesnike.


Tagovi

Traktor Traktoristi Policija Prekršaji PU Prijedor


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.