Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • FMPVŠ
  • 29.04.2022. 16:30

Održana javna rasprava o Strategiji poljoprivrede do 2027. godine

Iz resornog ministarstva podsjećaju da su se, u skladu sa zakonom stekli uvjeti za usvajanje Strategije poljoprivrede i ruralnog razvoja do 2027. godine

Foto: FMPVŠ
  • 64
  • 7
  • 0

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva organiziralo je javne konsultacije sa zainteresiranom javnošću o izradi Strategije poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva do 2027. godine.

Strategiju su predstavili prof. dr. Sabahudin Bajramović, glavni ekspert Centralnog tima za sačinjavanje ovog dokumenta, Jakub Butković, pridruženi član iz Agencije za harmonizaciju i koordinaciju poljoprivredne politike pri Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnose Bosne i Hercegovine te Pejo Janjić, šef Odsjeka za ruralni razvoj Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Glavni ekspert pojasnio šta donosi nova strategija poljoprivrede

Iz resornog ministarstva podsjećaju da su se, u skladu sa Zakonom o poljoprivredi FBiH i Zakonom o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem Vlade FBiH, stekli uvjeti za usvajanje Strategije poljoprivrede i ruralnog razvoja do 2027. godine.

Prisutni učesnici javnih konsultacija iznijeli su svoje prijedloge i sugestije, a one će biti razmotrene i obrazložene u definiranom roku. Posebna pažnja tokom javnih konsultacija posvećena je prezentaciji prioriteta i mjera, indikativnom finansijskom okviru te monitoring i evaluaciju, saopćeno je. 


Tagovi

Strategije poljoprivrede Sabahudin Bajramović Pejo Janjić Jakub Butković


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Na toplijim lokalitetima evidentiran je intenzivan porast vinove loze. Zbog najavljenog kišnog razdoblja poželjno je izvršiti preventivnu zaštitu vinograda jednim od pripravaka: Mikal flash, Mikal Premium F, Curzate F, Pergado F, Fantic F,... Više [+]