Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Upozorenje
  • 15.12.2022. 13:30

Očekuje se rast vodostaja, najugroženija Krajina

U naredna tri dana prognozira se vanredno hidrološko stanje. Obavještenje se odnosi na područje Unsko-sanskog kantona, te općine Jajce i Fojnica

Foto: Vlada USK
  • 95
  • 24
  • 0

Agencija za vodno područje rijeke Save izdala je upozorenje za veći broj rijeka u Bosni i Hercegovini. Očekuje se značajno povećanje vodostaja, a najugroženiji su Krajina i Srednja Bosna.

Prognozira se porast vodostaja na cijelom vodnom području rijeke Save u FBiH, posebno na slivu rijeke Une i Sane, slivu Vrbasa kao i na slivu Fojničke rijeke.

"Bujični vodotoci na kojima može doći do značajnijeg povećanja vodostaja u ovom periodu su na području slivova Korane i Gline u BiH, Vrbasa te Fojničke rijeke. U naredna tri dana prognozira se vanredno hidrološko stanje, posebno na području slivova rijeke Une i Sane, Korane i Gline, i sliva rijeke Vrbas i Fojničke rijeke", navode iz Agencije.

Obavještenje o prognozni vanrednog hidrološkog stanja odnosi se na područje općina u Unsko-Sanskom kantonu, te općina Jajce i Fojnica. Tokom proteklog vikenda najteže stanje je bilo u Bihaću i Sanskom Mostu.

Voda odnijela svu ljetinu Jusufu Muranoviću iz Prijedora

Prema preliminarnim podacima Općinske komisije, štete od posljednjih poplava u općini Sanski Most iznose oko 1, 8 miliona maraka. Oštećeno je oko 50 stambenih i 30 pomoćnih objekata. Poplavljeno je i 320 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Komisija će u narednim danima završiti procjenu, nakon čega će se sačiniti konačni izvještaj koji će bit upućen nadležnim institucijama na višim nivoima, od kojih se očekuje podrška u saniranju šteta.
 


Tagovi

Poplave Rast vodostaja Una Sana Krajina Sava


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.