Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nakon stečaja
  • 31.01.2022. 16:00

Na prodaju imovina svinjogojske "Top Farme" iz Nove Topole

Farma ukupno posjeduje 21 objekat za tov i 11 pomoćnih objekata te upravnu zgradu. Svinjogojska farma je udaljena od graničnog prelaza u Gradišci s Hrvatskom oko 12 kilometara

Foto: Depositphotos/budabar
  • 400
  • 58
  • 0

Imovina nekadašnje najveće farme svinja u Bosni i Hercegovini, "Top farm" iz Nove Topole, stavljena je u prodaju. Okružni privredni sud u Banjoj Luci je sredinom prošle godine proglasio stečaj u firmi pošto je utvrđeno da je preduzeće nelikvidno te da su mu računi blokirani više od 800 dana. 

Stečajna upravnica Nataša Kosić sada je oglasila prodaju zemljišta i objekata firme.

Na prodaju 33 objekta

Korisna površina na kojoj se nalaze građevinski objekti u sastavu farme iznosi 247.343 m2. U dijelu koji se nalazi uz pristupni i magistralni put Banjaluka-Gradiška je uređeno u park u kojem se nalazi i upravna zgrada farme, iza koje se nalaze objekti za tov i pomoćni objekti.

Savjetnika za dobrobit životinja imat će svaka francuska farma svinja i peradi

Farma ukupno posjeduje 21 objekat za tov i 11 pomoćnih objekata, što uz upravnu zgradu čini 33 objekta koji imaju zajednički pristupni put i nalaze se u dobrom stanju.

Svinjogojska farma je udaljena od graničnog prelaza u Gradišci s Hrvatskom oko 12 kilometara, a od banjalučkog aerodroma oko 25 kilometara.

Vrijednost 11,5 miliona KM

Imovina se prodaje kao cjelina po početnoj cijeni od 11,5 miliona KM. To je ujedno najniža cijena ispod koje se ona ne može prodati na prvoj licitaciji.

Pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica koja do 26. februara uplate depozit u visini od 50.000 KM.

Uzgajivačima došlo do grla, pa upozorili: Neka se država sekira kada ne bude hrane

Stečajna upravnica je u decembru navela da će, ako imovina ne bude prodata u prvoj licitaciji, na drugoj licitaciji cijena ići nadolje za 50 posto, a ukoliko dođe i do trećeg pokušaja, cijena se spušta za još 30 posto.

Ako se ne pojavi kupac ni nakon tri licitacije, Skupština povjerilaca će utvrditi najnižu cijenu ispod koje imovina neće moći da se prodaje.


Povezana stočna vrsta

Svinjogojstvo

Svinjogojstvo

Svinjogojstvo predstavlja granu stočarstva kojoj je cilj proizvodnja i snabdijevanje tržišta svinjskim mesom i drugim proizvodima. U današnje vrijeme posebna se pažnja posvećuje... Više [+]

Tagovi

Farma Svinjogojstvo Svinje Top farm Nova Topola Prodaja Nataša Kosić


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.