Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Humanitarni projekat
  • 14.04.2020. 19:00

Mljekari uspješno sakupili preko 38.000 KM za borbu protiv korone

Cjelokupni prikupljeni iznos sredstava biće doniran za pomoć u novonastaloj situaciji.

Foto: Jelena Lukić (ilustracija)
  • 201
  • 156
  • 0

Udruženje poljoprivrednih proizvođača - mljekara Republike Srpske uspješno je okončalo akciju prikupljanja sredstava pod nazivom "Čašom mlijeka za puna pluća kiseonika". U ovoj akciji borbe protiv Covid-19 učestvovalo je preko 350 učesnika. 

Najviše su se odazvali proizvođači mlijeka, ali i drugi poljoprivrednici. Značajno je da se istakne da su u ovom humanitarnom projektu učestvovale i firme Sano i Farmofit, sa iznosom u vrijednosti od 5.000 KM, a takođe je i firma Mlijekoprodukt pomogla oko organizacije prikupljanja sredstava, stoji na web stranici Udruženja mljekara RS. 

Hrabri poljoprivrednici ovom prilikom sakupili su više od 38.000 KM, a čitav iznos biće doniran za pomoć u borbi protiv virusa, kako je prvobitno i planirano, nakon odluke rukovodstva Udruženja. 

Mljekari skupljaju donacije za respirator: Čašom mlijeka za pluća puna kiseonika

Podsjećamo da se krajem marta predsjednik Udruženja, Vladimir Usorac, obratio svim proizvođačima mlijeka, poljoprivrednicima, ali i proizvođačima hraniva i svim drugim ljudima dobre volje, u cilju zajedničkog djelovanja. Kako bi u ovoj situaciji pokazali solidarnost i na najbolji mogući način pružili podršku i ljekarima i svim ljudima koji su u opasnosti od prirodne katastrofe koja nas je sve zadesila. 


Tagovi

Humanitarna akcija Udruženje mljekara Vladimir Usorac Prikupljena sredstva Koronavirus


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.