Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Državno zemljište
  • 29.03.2018. 14:00

Ministarstvo: Poljoprivredno zemljište RS u zakup daje lokalna zajednica, a ne republička vlast

U Ministarstvu poljoprivrede RS demantiraju navode gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića koji tvrdi da je republička vlast dužna dati u zakup poljoprivredno zemljište na nivou lokalnih zajednica.

Foto: Pixabay/toplakava
  • 89
  • 5
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske u svom saopćenju demantira tvrdnje gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića da je republička vlast obavezna da daje u zakup poljoprivredno zemljište na nivou lokalnih zajednica i smatra da se radi o klasičnom obmanjivanju javnosti.

"Pravilnik o postupku davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini RS je jasan i isti je za sve lokalne zajednice u RS, koje ga i primjenjuju, a to znači da lokalne zajednice raspisuju javne pozive za dodjelu u zakup poljoprivrednog zemljišta, jedino gradonačelnik Mićić kontinuirano odbija da ga provodi", stoji u saopćenju te podsjećaju da se 6. marta, na sastanku u Ministarstvu, sa ministrom Mirjanićem, gradonačelnik Mićić obavezao da će u najskorije vrijeme raspisati javni poziv za dodjelu 234 hektara poljoprivrednog zemljišta u Bijeljini.

Dodijelit će 234 ha državnog zemljišta u zakup?

"Gradonačelnik to do današnjeg dana nije ispunio, i očito nema namjeru da to učini, a za to još krivi druge", kažu u ministarstvu pojasnivši kako gradonačelnik i gradska uprava moraju preuzeti odgovornost za svoje postupke, a poljoprivredni proizvođači moraju da znaju ko radi u njihovom interesu, a ko ne.

"Prebacivanje odgovornosti na republičku vlast, u ovom kontekstu, smatramo neutemeljenim i obmanjujućim za javnost, a sve u svrhu dnevno političkih ciljeva pojedinaca", zaključuju u ministarstvu. 


Tagovi

Zakup zemljišta Bijeljina Mićo Mićić Stevo Mirjanić Državno zemljište


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Da li u BIH nedjeljom i državnim praznicima zabraniti radove koji remete javni red i mir?

61


Glasova: 27

Da 44,3%

Glasova: 24

Ne 39,3%

Glasova: 10

Ne zanima me ni rad ni nedjelja 16,4%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#telad i umiljati pas