Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Grad Bijeljina
  • 07.03.2018. 09:00

Dodijelit će 234 ha državnog zemljišta u zakup?

Ministar Stevo Mirjanić sastao se s gradonačelnikom Bijeljine, Mićom Mićićem, a razgovarali su o projektu izgradnje Drinskog nasipa, dodjeli državnog zemljišta u zakup te kanalskoj mreži za odvodnju.

Foto: Pixabay/Free-Photos
  • 125
  • 12
  • 0

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić, sa saradnicima, razgovarao je u Banjaluci sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem o projektu izgradnje Drinskog nasipa, a ovom prilikom su dogovoreni dalji koraci u realizaciji ovog projekta.

Ministar Mirjanić je napomenuo da se ničim ne smije dovesti u pitanje početak radova na izgradnji nasipa, a na sastanku je dogovoren način na koji će se rješavati pitanja eksproprijacije zemljišta.

Na sastanku je razgovarano i o izdavanju u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području Grada Bijeljina, gdje je dogovoreno da gradonačelnik Mićić u najskorije vrijeme raspiše javni poziv za dodjelu 234 hektara poljoprivrednog zemljišta u zakup na području Grada Bijeljina, na čemu od ranije insistira resorno Ministarstvo.

Inače, na području Grada Bijeljine ukupno 53.926 hektara poljoprivrednog zemljišta od čega je 3.534 ha u privatnom vlasništvu, a 50.392 u državnom vlasništvu. Od toga je 50.037 ha pod oranicama, a ostalo pod voćnjacima, livadama, vinogradima i pašnjacima. 

Na sastanku je dogovoren i način utvrđivanja statusa kanalske mreže za unutrašnju odvodnju na području Grada Bijeljina.

 


Tagovi

Stevo Mirjanić Mićo Mićić Bijeljina Drinski nasip Dodjela zemljišta Državno zemljište


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.