Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Crna Gora
  • 30.12.2021. 15:00

Ministar poljoprivrede Crne Gore izgubio podršku parlamenta zbog nesposobnosti?

Poslanici smatraju da je Stijović pokazao izuzetan nivo nesposobnosti da riješi probleme sa kojima se suočavaju crnogorski poljoprivrednici ove godine i izostanak bilo kakve vizije za razvoj agrara.

Foto: Vlada Crne Gore
  • 91
  • 9
  • 0

Tri ministra u Vladi Crne Gore nisu dobila podršku Skupštine, a riječ je o ministrici prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesni Bratić, ministru spoljnih poslova Đorđu Raduloviću i ministru poljoprivrede Aleksandru Stijoviću.

Kako pišu cgvijesti.net interpelacije su podnijeli poslanici opozicije i zatražili da resorni ministri podnesu ostavke, a podržao ih je i dio poslanika vladajuće većine. Poslanici smatraju da je Stijović pokazao izuzetan nivo nesposobnosti da riješi probleme sa kojima se suočavaju crnogorski farmeri ove godine i izostanak bilo kakve vizije za razvoj agrara.

"More obećanja za 365 dana, a poljoprivrednici nisu dobili ništa ili gotovo ništa. Nismo dobili ni jedan novi strateški dokument, već samo obećanja i kritike koje su se ticale onoga što u prethodnom periodu nije valjalo", kazao je poslanik SDP-a, Raško Konjević i istakao da je za ostavku dovoljna činjenica da je Crna Gora u 2021. godini dobila agrarni budžet tek polovinom godine, prenosi cdm.me.

Crnogorski stočari prosvjedovali na ulicama Podgorice - imaju četiri zahtjeva

Osim toga, opozicija zamjera Stijoviću što poljoprivrednici nisu u ovih godinu dana dobili adekvatnu pomoć države zbog krize koja je najvećim dijelom uslovljena Covid situacijom.

Poljoprivreda Crne Gore ogleda se u dominantnoj proizvodnji voća i maslina na primorju, povrća, grožđa i duvana u centralom dijelu i uzgojem stoke na sjeveru. Ona je uvjerljivo najčešća djelatnost ruralnog stanovništva za preko 48.800 gazdinstava sa prosječnom veličinom od pet hektara. Sektor predstavlja 8,3 odsto bruto domaćeg priozvoda (BDP). 

Trenutni sastav Vlade ove zemlje formiran je prije godinu dana sa Aleksandrom Stijovićem kao ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Aktuelni ministar, inače angažovan u Institutu za šumarstvo Crne Gore, završio je Šumarski fakultet Univerziteta u Beogradu i upravo se dalje usavršavao za ovu oblast kroz svoju dosadašnju karijeru.

To što pomenuti ministri nisu dobili podršku Skupštine ne znači da oni više neće biti na tim funkcijama jer je Ustav nejasan kada je riječ o interpelacijama za smjenu ministara.


Tagovi

Crna Gora Aleksandar Stijović Smjena ministara Agrarni budžet Nesposobnost


Autorica

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kako vi zovete ovo !? Dosta se koriste u islamskoj tradiciji u mjesecu Ramazanu !