Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protesti
  • 07.09.2022. 16:00
  • Zeničko-dobojski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Vitez

Malinari najavili potpunu blokadu rada preduzeća "Natural food"

Proizvođači zahtijevaju da im se isplati roba, po akontativnoj cijeni od 7,60 KM. Ne isključuju ni mogućnost dolaska sa strojevima naredne sedmice

Foto: Screenshot/YouTube
  • 159
  • 32
  • 0

Kako su i najavili, proizvođači malina i jagoda iz Busovače, Viteza i Novog Travnika danas su održali proteste ispred Natural fooda u Vitezu. Oni su prošle sedmice dali rok od sedam dana da im se isplati naknada za proizvode koje su predali ovom preduzeću do sredine jula.

Novi rok za isplatu je, piše Fena, 48 sati, u suprotnom, kako je ovoj agenciji rekao Šefko Eleg, proizvođač iz Busovače, uslijedit će blokada rada poduzeća.

"Ne znam koja će biti cijena, ima nas oko 300 kooperanata i nikome ništa nije uplaćeno. Postavit ćemo ultimatum od 48 sati, ako sredstva ne budu uplaćena, blokirat ćemo rad direkcije Natural fooda", rekao je on.

Proizvođači zahtijevaju da im se isplati roba, po akontativnoj cijeni od 7,60 KM. Ne isključuju ni mogućnost dolaska sa strojevima naredne sedmice.

"Došao je kraj. Mi smo dali rok od sedam dana, direktorica ispoštovala ništa nije, neće nam se ni javiti na mobitel. Kome se dalje obratiti? Mi ćemo tražiti svoja prava, tužit ćemo ih, dokazat ćemo sve. Ovo je samo opomena, doći ćemo s mašinama i traktorima. Put nećemo blokirati, nisu građani krivi za ovo, nego ćemo strojevima blokirati samo rad firme", kazao je Emir Rizvić, jedan od proizvođača.

Dodao je kako i od njega ljudi traže novac za berbu malina, a da on nema odakle da im plati. Također, navodi kako imaju informacije da su maline prodane, ali iz kompanije ne žele otvoriti hladnjače. Tužbu će, najavljuju, podnijeti čim istekne službeni rok iz ugovora od 60 dana od predaje voća. Iz poduzeća Natural food još uvijek se nisu oglašavali.

 


Tagovi

Protesti Maline Cijena maline Proizvođači Poljoprivrednici Šefko Eleg Emir Rizvić Vitez Natural food


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

22

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 59,1%

Glasova: 6

Prosperitet, bit će nam bolje 27,3%

Glasova: 1

Sve će biti isto 4,5%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 9,1%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]