Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaklana krava
  • 13.01.2020. 16:15
  • Splitsko-dalmatinska, Kučine

Kravu zaskočile tri bijele argentinske doge i izgrizle do smrti

Pola tone teška krava Tajči nije imala šanse.

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL (ilustracija)
  • 310
  • 32
  • 0

Krava imenom Tajči koja se nedavno otelila, jednostavno nije imala šanse. Zaskočile su je i do smrti izgrizle tri bijele argentinske doge. 

Nemili događaj, kako piše slobodnadalmacija, dogodio se u petak oko 18 sati na području Podmosorja, blizu Kučina (susjedna Hrvatska, op.ur.). Prema onome što su neslužbeno doznali, 10-ak krava vraćalo se s ispaše, no jedna od njih još se malo zadržala kad su se pojavila trojica mladića s tri bijele argentinske doge. 

Psi koji nisu imali brnjice zaskočili su 500 kilograma tešku kravu.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, vlasnici pasa s vlasnikom zaklane Tajči pokušat će dogovoriti eventualnu odštetu. Policija je vlasnike evidentirala te će protiv njih ići i odgovarajuća prijava. Na teren su izašli i veterinar te veterinarska inspekcija. 

Kako podsjećaju, da nije riječ o bezazlenim psima već onima koji spadaju u skupinu opasnih pasa, govore prošlogodišnji događaji. U Hrvatskoj je u martu 2019. godine bebu staru dva mjeseca u okolici Đurđevca izgrizla je doga. Par dana kasnije, u Ferdinandovcu u Koprivničko-križevačkoj županiji doga je ugrizla 15-godišnjaka za lice.

Slični događaj napada pasa na stoku, barem prema naših podacima, duže vrijeme nije zabilježen. No jesu napadi vukova, medvjeda pa i vukopasa. Riječ je o križancu vuka i nepoznate pseće pasmine. Indikativna je boja dlake, krajnje atipična za vuka, što je izraženo zastupljenošću svijetlijih boja. Ono po čemu se posebno razlikuje je bijela mrlja na prsima i  njuški. 

Pojava vukopasa na Mosoru digla na noge lovce i stočare

Vukovi i medvjedi stalna su prijetnja tamošnjoj stoci. Tako su mještani Aržana, Sviba, Studenaca u zadnje vrijeme i Lovreća svjedoče nemilim događajima noćnih pokolja ovaca i koza. Jedan slučaj posebno ih je zaintrigirao.

Vukovi haraju? Od 30 nestalih, Jozi Biliću Pižiću vratile se tek tri koze i jarac

U studenačkom zaseoku Podjaram nedaleko od državne granice pod čudnim okolnostima Jozi Biliću Pižiću nestalo je trideset koza.


Izvori

Slobodna Dalmacija


Tagovi

Dogo argentino Zaklali kravu Policija Zaklana krava


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.