Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cijena sijena
  • 16.04.2022. 18:00

Kako na velikoj bali sijena zaraditi više od 17.000 eura?

Mnogi u vrijeme praznika pronalaze način da dodatno zarade, ali su cijene sijena za dekoracije daleko iznad troškova proizvodnje i ponuđači očekuju izvanredan profit

Foto: Depositphotos/vision.si
  • 470
  • 42
  • 0

Mogi će poželjeti da imaju pravi ugođaj za Uskrs, a veoma popularne su dekoracije koje u sebi sadrže uskršnju travu. Prirodna trava ili sijeno se najčešće koriste i traže.

Njome se ukrašavaju korpice za jaja, ukrasni predmeti, a ima onih koji nemaju gdje nabrati travu za gnijezdo pa će im ovo poslužiti kao alternativa. 

Trenutno se na internetu mogu pronaći ponude za oko 7,5 eura po vrećici sijena od 150 grama. 

Mnogi u vrijeme praznika pronalaze način da dodatno zarade, ali su cijene sijena za dekoracije daleko iznad troškova proizvodnje i ponuđači očekuju izvanredan profit. Vrlo je vjerojatno da ponuđači ujedno nisu i proizvođači, nego dobri trgovci koji znaju namirisati gdje se skriva zarada. 

Kada imate na umu da bi za standardnu balu sijena od 150 kg trebalo izdvojiti 7.500 eura, a za veliku od 350 kg potrebno je 17.500 eura, očigledno je da se radi o brzoj zaradi. 

Najbolje sijeno na svijetu košta do 250 eura po toni - po čemu je posebno?

Proizvod je osušena trava, a ulaganje se svodi na kupovinu i štampanje vrećica. Jasno je da u ovom slučaju više koštaju vrećice nego sam proizvod koji se prodaje - sijeno.


Tagovi

Uskrs Uskršnja dekoracija Sijeno Uskršnje sijeno Osušena trava Dekoracija sijenom


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.