Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novčana podrška
  • 29.04.2022. 20:00

Iz ministarstva potvrdili - počela isplata poticaja u FBiH

Osigurana su operativna sredstva u budžetu za mjesec april i maj. Očekuje se da će sve pristigle obaveze prema poljoprivrednim proizvođačima biti isplaćene do kraja petog mjeseca

Foto: Željka Rački-Kristić
  • 1.593
  • 156
  • 0

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva danas je započelo isplatu novčanih podrški poljoprivrednim proizvođačima u Federaciji Bosne i Hercegovine. Shodno usvojenom Programu novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2022. godinu isplaćena su sredstva u iznosu većem od milion KM.

"Ovisno od dinamike dostavljanja zahtjeva od kantonalnih ministarstava nadležnih za oblast poljoprivrede očekuje se da sve isplate budu realizirane u maju", saopćeno je iz FMPVŠ. 

Osigurana su operativna sredstva u budžetu za mjesece april i maj, te ovisno od dinamike dostavljanja obrađenih zahtjeva od kantona, očekuje se da će sve pristigle obaveze prema poljoprivrednim proizvođačima biti isplaćene do kraja petog mjeseca.

Nedžad Bićo: USK bez goriva, počela isplata poticaja, imam poruku za Klarić

Tokom prošle sedmice Federalno ministarstvo poljoprivrede pozvalo je kantonalna ministarstva nadležna za poslove poljoprivrede da ubrzaju proces obrade zahtjeva poljoprivrednih proizvođača, kako bi se nakon dostavljenih obrađenih zahtjeva stvorili preduslovi za isplate novčanih podrški. 


Tagovi

Poticaji FMPVŠ Poljoprivrednici Poljoprivreda Novčana podrška


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.