Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Treći kvartal
  • 03.12.2018. 14:30

Isplatite poticaje za 3. kvartal do petka inače ćemo organizirati proteste - poljoprivrednici FBiH postavili uslov ministarstvu

Također, Udruženje poljoprivrednika FBiH traže da se u budžetu Federacije BiH za 2019. izdvoji 130 miliona KM za poljoprivredu koliko predviđa Zakon o novčanim podrškama u poljoprivredi.

Foto: Wikipedia/David Monniaux
  • 575
  • 114
  • 0

Udruženje poljoprivrednika Federacije BiH na svojoj je Facebook stranici u nedjelju, 2. decembra, obavijestilo svoje članove i pratitelje kako su na radnom sastanku tog udruženja koji je u subotu, 1. decembra održan u Tomislavgradu. 

Na sastanku su kao jedan od prvih zaključaka donijeli upozorenje Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva te im dali rok do petka, 7. decembra da isplati poticaje za 3. kvartal 2018. U slučaju da sredstva ne budu isplaćena na vrijeme udruženja će organizovati proteste već od 17. decembra, upozoravaju u udruženju. 

Također, traže da se u budžetu Federacije BiH za 2019. izdvoji 130 miliona KM za poljoprivredu koliko predviđa Zakon o novčanim podrškama u poljoprivredi. Traže da Program poticaja za 2019. godinu bude usvojen najkasnije 30 dana od usvajanja Budžeta te da se Pravilnik o načinu i uslovima ostvarivanja novčane podrške ne smije mijenjati tokom budžetske godine. 

Novčana podrška: Poljoprivrednici FBiH očekuju najmanje 130 miliona KM u 2019. za poljoprivredu

Udruženja će uspostaviti radnu grupu za pripremu prijedloga Programa poticaja i Pravilnika te je utvrđeno da se radni sastanci udruženja trebaju se održavati redovno jednom mjesečno. 


Tagovi

Treći kvartal Isplata poticaja Udruženje poljoprivrednika


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.