Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izgorjela štala
  • 25.07.2018. 11:30

Grom udario u štalu, izgorio čitav objekt i hrana za stoku

Imanje porodice Veladžić posjetio je Husein Rošić, premijer Vlade USK i Dragan Polimac, ministar poljoprivrede te obećali konkretnu pomoć.

Foto: Facebook/Dževahir Babić 
  • 383
  • 26
  • 0

Tijekom posljednjeg nevremena na području Cazina, točnije u nedjelju, 22. jula, od udara groma u potpunosti izgorjela je štala Ermina Veladžića iz Bužima. Na sreću, nije bilo ljudskih, a ni gubitka životinja. Ipak, procijenjena je velika materijalna šteta. Naime, osim što je u potpunosti izgorio objekat štale, izgorjela je i hrana za stoku. 

Jučer (utorak) su na inicijativu Udruženja poljoprivrednika Krajina Cazin porodicu Veladžić posjetili premijer Unsko-sanskog kantona Husein Rošić i ministar poljoprivrede Dragan Polimac

"To je i bio razlog naše posjete i pomoći našem poljoprivredniku, a ista je konkretno predložena i obećana u narednim danima od premijera Rošića. Ovim putem se u svoje ime i ime udrženja Krajina Cazin zahvaljujem premijeru Rošiću i ministru Polimcu", na svom je FB profilu napisao Dževahir Babić, predsjednik skupštine udruženja. 

Podsjetimo, protekli je vikend veliko nevrijeme pogodilo zapadnu Bosnu, a šteta na poljoprivrednim usjevima je ogromna. Prekomjerne padavine ovoga jula također uzrokuju razne bolesti, ali i truljenje voća i povrća. 

Nažalost, slično se vrijeme može očekivati i sljedećih dana kada će umjerena oblačnost usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. 

 


Tagovi

Izgorjela štala Udar groma Cazin Ermin Veladžić Dragan Polimac Husein Rošić Nevrijeme


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]