Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Budite oprezni
  • 10.02.2022. 13:00

Bratunčanin poginuo u prevrtanju traktora - utvrđuju se detalji

Kako predstoji sezona proljetnih poljoprivrednih radova, očekuje se i pojačano korištenje mehanizacije, kao i prisustvo traktora na cestama. Svake godine prilikom obavljanja ovih radova, nažalost, stižu vijesti i o nesrećama

Foto: Karolina Rastija (ilustracija)
  • 201
  • 28
  • 0

Vozač traktora iz Bratunca, inicijala D.M. poginuo je prilikom prevrtanja u mjestu Knezovi kod bratunačkog sela Krasanpolje, saopćeno je iz Policijske uprave Zvornik.

Policijska stanica u Bratuncu je jučer u 18.15 sati primila dojavu o nesreći, u čiju su se tačnost uvjerili po izlasku na mjesto događaja, te obavijestili dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini. Još uvijek se utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojima je došlo do nesreće, nakon čega će izvještaj biti nadležnom tužilaštvu.

Požari u bijeljinskim selima zahvatili kravu, bika i prase - izgorjelo sijeno

Kako predstoji sezona proljetnih poljoprivrednih radova, očekuje se i pojačano korištenje mehanizacije, kao i prisustvo traktora na cestama. Svake godine prilikom obavljanja ovih radova, nažalost, stižu vijesti i o nesrećama.

Zato opreza nikad dosta, provjerite jesu li traktori tehnički ispravni i osigurani, posebno ispravnost kočnica, upravljačkog mehanizma i svjetlosno-signalnih uređaja. Prilikom obavljanja radova na poljima, šumama, livadama i drugim površinama, ne skidajte s traktora kabinu ili zaštitni okvir i prilagodite način upravljanja konfiguraciji terena (nagib, nizbrdica) kako ne bi došlo do prevrtanja traktora.

Proljetno oranje: Kako ne napraviti grešku u izboru priključnih mašina?

 U slučaju nepravilnog rada sistema za mijenjanje brzina, nemojte koristiti nizbrdice kako biste traktore “ubacili“ u veće brzine. Nemojte ni započeti vožnju ako se ne osjećate dobro ili ste umorni, kao ni nakon konzumacije alkohola.


Tagovi

Traktor Prevrtanje traktora Bratunac Zvornik


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Da li u BIH nedjeljom i državnim praznicima zabraniti radove koji remete javni red i mir?

61


Glasova: 27

Da 44,3%

Glasova: 24

Ne 39,3%

Glasova: 10

Ne zanima me ni rad ni nedjelja 16,4%

Pregled ankete

Pregled ankete