Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dvije intervencije
  • 10.02.2022. 11:00

Požari u bijeljinskim selima zahvatili kravu, bika i prase - izgorjelo sijeno

U vatri koja je zahvatila sjenaru u Gornjoj Čađavici, izgorjelo je po hiljadu bala sijena i slame. U selu Triješnjica je izgorjela krovna konstrukcija pomoćnog objekta 

Foto: Vatrogasna jedinica Bijeljina
  • 783
  • 140
  • 0

Velike opekotine zadobili su bik i krava u požaru koji je jučer zahvatio pomoćni objekat na imanju Živka Anića u Gornjoj Čađavici kod Bijeljine. U vatri koja je zahvatila sjenaru izgorjelo je po hiljadu bala sijena i slame, kazao je vlasnik. 

Kako je za Agroklub rekao Dejan Balorda, pomoćnik komandira Vatrogasne jedinice Bijeljina, dojavu o požaru su primili u popodnevnim satima oko 14.30h, te su se odmah uputili na intervenciju. 

"Kada su naši vatrogasci došli na lice mjesta zatekli su pomoćni objekat u razbuktaloj fazi, dakle požar je obuhvatio kompletnu sjenaru. Zahvaćeni su bik i krava koji su zadobili velike opekotine, teško da će se moći nešto poduzeti na njihovom oporavku“, rekao je Balorda. 

Iz Policijske stanice Bijeljina je potvrđeno da je uviđaj u toku. 

Požar u Gornjoj Čađavici

Druga dojava o požaru stigla je sinoć u 20.30h. Na imanju domaćina Jovice Vujića u selu Triješnjica gorjela je štala, odnosno pomoćni objekat, gdje je izgorjela krovna konstrukcija.  

"Požar je zahvatio torove i tavan. Gorjeli su torovi gdje su smještene svinje i prasad. Vatrogasci su uspjeli da ih izvuku, prema trenutnim informacijama samo jedno prase je stradalo", kaže Balorda.

Prema informacijama iz policije, vlasnik je kazao da je došlo do samozapaljenja u unutrašnjosti objekta, zbog sijalica veće snage. Uviđaj nije obavljen, jer se vlasnik objekta izjasnio da to ne želi.


Fotoprilog


Tagovi

Požar Bik Krava Svinje Bijeljina Gorđnja Čađavica Triješnjica Dejan Balorda Jovica Vujić Živko Anić


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.