• Vrtni selfie
  • 15.05.2020. 14:30

10 naj selfija u drugom krugu vrućeg izbora #mojepovrće

Izabrali smo deset najboljih. Nije bilo lako. Sada je na učesnicima da odluče pobjednika

Foto: Agroklub
  • 468
  • 86
  • 0

Nakon što smo objavili potragu za najboljim vrtnim selfijem, nismo ni slutili kakve ćemo fotografije i priče gledati i čitati?!

Neki u baštu idu kao na modnu pistu. Tu su pin up frizure, momci s mišićima, penzionerke koje zrače s više radosti od većine današnjih tinejdžera. Slike prepune rezultata rada, volje i hrabrosti. Toliko truda nakon napornog radnog dana u banci, u bolnici ili za računarom. 

Na fotografijama ste podijelili svoje najvrjednije - unuke, djecu, čak i one koji su još 'u pupi', koji se polako uče ritmu fabrike na otvorenom - uzgajanju biljaka. Od sjemena do ploda pa opet sjemena. Krugu života čije smo važnosti postali svjesni više nego ikada prije. 

Vaše su fotografije inspiracija, a priče sjajne. Neke od njih bi rado, siguni smo, objavili i neki lifestyle magazini. Gledajući u njih, svakome postaje privlačna ideja života na selu. Vaše zlatne godine su nadahnjujuće, a tek porodice...

Bilo je teško ocijeniti selfije i fotografije, postove, pjesme... sav taj trud. Istovremeno i zanimljivo vidjeti iza tog vizualnog i poetičnog te pokušati shvatiti ko ste zapravo. A trudili smo se baš oko toga. 

Tražimo najbolji vrtni selfie ;)

Najviše nam je žao što TOP10 nema barem 50 mjesta jer toliko sjajnih kadrova nije stalo u ovaj najuži izbor.

Ovo nije naša ni prva, a niti posljednja igra. Mi smo ovdje svaki dan i rado vas pratimo, posebno na našem KLUBu. Zato se nadamo da ćete i nakon što se završi ova slatka priča oko #mojepovrće selfija, nastaviti biti s nama. Jer sve raduje kada podijelite plodove svoga truda, rada i ljubavi. Ili pitate za savjet. Ili još bolje, kada ukažete na vlastito iskustvo ili kakvu zanimljivost. 

Izabrali smo 10 onih koji su prema ocjenama žirija, a poštujući pravila igre, dobili najviše bodova. Sada je na vama red jer, zmeđu 10 najboljih, pobjednika će glasanjem odlučiti sami učesnici. Doooobro ih promotrite i svojim glasom odlučite pobjednika. 

>

Podsjećamo, izborni dan je u subotu, 16. maja 2020. Nagrada za najbolji selfie je plastenik, drugoplasiran(u)og čeka Agroklub majica, a trećeplasiran(u)og člana prigodna knjiga. Objava pobjednika bit će 17. maja 2020.


Tagovi

Takmičenje Selfie Vrt Plastenik Najbolji Moje povrće Glasanje


Autorica

Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.