Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pčelarska oprema
  • 23.08.2019. 08:00

Dodijeljena oprema za uzgoj pčela u opštini Rudo

Startap paketi su u vrijednosti od 1.120 KM i sastoje se od 5 rojeva pčela sa košnicama i kompletnom opremom za početak pčelarske proizvodnje.

Foto: Pixabay/DebraBolding
  • 140
  • 17
  • 0

U opštini Rudo u srijedu je dodijeljeno 65 stratap paketa za pčelare početnike kojim se pospješuje pčelarstvo. Dodjela ove opreme realizuje se poslovnim planom "Organizovani uzgoj pčela u opštini Rudo", u okviru projekta Razvoj konkurentnosti u ruralnom područiju koji sprovodi Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Startap paketi su u vrijednosti od 1.120 KM i sastoje se od 5 rojeva pčela sa košnicama i kompletnom opremom za početak pčelarske proizvodnje. Finanisijsko učešće korisnika ovih paketa bilo je 30%, opštine Rudo 30%, dok je preko projekta finansirano 40%, piše PSSRS.

Za uspješno prezimljavanje, pčelama osigurajte dohranu sirupom i mir

Cilj poslovnog plana je unapređenje pčelarske proizvodnje i poboljšanje uslova života u ruralnim područijima, posebno kod malih i pčelara početnika, omasovljenje članstva u Udruženju pčelara Medovina Rudo, kao i povećanje produktivnosti i proizvodnje meda u ovoj opštini.

Almir Hujdur: Pčelinjim ubodima se borim protiv multiple skleroze

U narednom periodu planirana su stručna predavanja za sve pčelare u opštini Rudo na kojim će se obraditi sve teme uzgoja pčela i pčelarima prenijeti sve potrebne informacije i stručne pomoći, koja u mnogome znače pogotovo pčelarima početnicima.


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske djelatnosti pa su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mjesta na kojima se nalaze pčela su... Više [+]

Tagovi

Pčelarstvo Oprema Opština Rudo

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić